Budúcnosť telepatie

Celé Slovensko je teraz zahltené novými myšlienkami, ktoré vzhľadom na veľký počet prezidentských kandidátov pociťuje takmer každý spoluobčan ako ťažké, nástojčivé a takpovediac vecné bremeno.

28.02.2014 22:00
debata

Teda neviem, či vecné, lebo predsa len ide o myšlienkovú oblasť, ale v každom prípade je veľmi ťažké sa ho nejakým spôsobom zbaviť.

Najzložitejšie sú pritom nepochybne myšlienky, ktoré vychádzajú z prostredia OĽaNO. Z neho vychádza aj kandidátka na funkciu prezidentky Helena Mezenská a predostiera pomocou vlastných myšlienok voličom kontúry našej jasnejšej budúcnosti. Nezanedbateľným zázemím týchto pozoruhodných ideí je jej vášnivý osobný záujem o telepatiu a teleportáciu. Vysvetľuje, že je to niečo prirodzené a že je predmetom skúmania vedcov.

Rád by som jej názor v tomto smere vyvrátil, ale tomuto úsiliu bráni moja osobná skúsenosť. Vždy začiatkom marca mám totiž pocit, že na mňa myslí daňový úrad. Podobný pocit má v tom istom období aj veľa iných ľudí, ktorých osobne poznám, čiže ide o pocity a myšlienky, ktoré musia byť objektívne. Dokonca som presvedčený aj o tom, že je to do značnej miery vzájomné.

Keby som sa daňového úradu niekedy v marci spýtal, či je mu ktosi bližší a milší ako ja, istotne by iba odmietavo pokrútil hlavou. Keby som si napríklad dovolil naň zabudnúť (čo by som si nikdy nedovolil!), iste by sa mi sám rýchlo pripomenul.

Historickým príkladom je Al Capone, distribútor osviežujúcich okolkovaných spirituálnych nápojov v USA v období prohibície. Vyvoláva síce dodnes závisť u niektorých západných susedov, lebo dokázal distribuovať tak dokonale, že nielenže nik neoslepol, ale dokonca celý daňový úrad zbystril pozornosť, čo ho stálo kariéru.

Všetci sa vlastne zhodujú v tom, že na skúmanie prenosu myšlienok bez pomoci zmyslových orgánov je najvhodnejšie politické prostredie, v ktorom teraz pôsobí aj pani Mezenská, lebo je tam oveľa menej myšlienok a osobností ako kdekoľvek inde. Vďaka tomu sa dá tento prenos lepšie sledovať. Určité úspechy sa už dosiahli rovno v parlamente i s teleportáciou, ak súhlasíme s tým, že jej očividným prejavom je aj prenos osôb na balkón parlamentu pred televíziou. Pred tou istou televíziou dokonca teleportovaná osoba teleportovala stoličku a všetci to videli. Určitá nedokonalosť sa prejavila azda iba v tom, že stolička mala byť, podľa všetkého, teleportovaná myšlienkou, no nateraz sa podarilo iba dôležitú politickú myšlienku teleportovať stoličkou. Podobným spôsobom sa už dávno teleportovali stoličky v úzkej súvislosti s kritickými myšlienkami aj v krčmách na Horehroní. Nezriedka sa vraj takýto prenos podaril ešte pred záverečnou. Ak teleportáciu ešte niekto osobne nezažil, môže tam vraj zájsť a vyhlásiť, že nabudúce bude radšej voliť rómskych kandidátov ako Mariana Kotlebu.

Sympatické a fascinujúce je však aj vyhlásenie pani Mezenskej: „Mám obdobia, keď sa cítim zasýtene aj bez jedla.“ Iste je iba osobnou chybou mnohých, ak takéto obdobia nemajú a ani nechcú mať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentskí kandidáti #prezidentské voľby 2014 #Helena Mezenská