Referendum? Nie, nejdem

Milá gazdinka, konečne si môžeme spolu pohovoriť. Deti sú v škole, to najmenšie už zase spí. Manžel, ako sa na hlavu rodiny patrí, si pri káve prelistoval svoj obľúbený denník Slovákov kríž a vysvetlil ti problémy spojené s islamizáciou a homosexualizáciou Európy. Nech aj ty vieš, čo sa vo svete deje.

29.01.2015 12:00
debata (80)

Pred odchodom do práce zaujal odmietavé stanovisko k návšteve kina najstaršej dcéry, doma je dosť čo robiť. Chlapec na futbal, naopak, nielenže môže, ba musí ísť, no nie s tými chuligánmi ako minule, postaraj sa o to. S nákupmi pre rodinu sa už síce na teba spolieha, ale predsa len pripomenie, že nemáš rozhadzovať, na chlieb sa ťažko robí. Bozk na čelo (prečo je už ráno taká spotená?).

Pes za ním vybehol, keď privieral bráničku. Vyslúžil si láskyplné pohladenie. V sobotu si vyrazíme spolu na poľovačku, neboj sa. Fara organizuje prednášku o zodpovednom rodičovstve a žena bude musieť ísť, pretože (ale toto iba potichu) sú tie tri deti na jedného ocka živiteľa vyše hlavy. A my si urobíme tiež program podľa svojho gusta, Azorko. Na nezaplatenie tie vďačné psie očiská.

Ocko v práci – a ty si choď tiež za svojimi povinnosťami. Len si to predstav, tvoje spolužiačky z univerzity prídu domov až večer, uťahané riešením problémov, ktoré aj tak dotiahne až ich nadriadený. Chlap je chlap. A ty? Ty si počas dňa môžeš všetko pekne rozplánovať. Všetko dôležité po poriadku. Kedy postavíš na polievku, kedy vyžehlíš bielizeň a poupratuješ, čo treba, kedy zbehneš s malým na vychádzku, kedy k svokre po zaváraniny a do obchodu – a cestou domov ešte stihneš s kamarátkou z pieskoviska jedno presso (no to naozaj veľmi potichu).

Teraz ale malý ešte spí, máš čas sadnúť si k počítaču – tvoja fejsbuková skupina diskutuje už dva dni o ostatnom bioetickom e-maili pani Tutkovej. Niektoré veci sú pritiahnuté za vlasy, no manžel si je istý, že sa nemýli. Ani Aliancia. Ani biskupi. Že tú špinu treba vyviezť za hranice. Pomoc národu v pravú chvíľu. Tie liberálne hodnoty a islamizácia ohrozujú starý kontinent a médiá im ešte idú po ruke. Aj súdy si kúpili. Aj televízie. Hovoril muž. A ešte povedal, že ho mrzí, že si zo školy nepamätá nič z ruštiny. Iba správam z Ruska sa dnes dá veriť.

To čo je za letáčik v schránke? Referendum? V kostole pán farár nakázal označiť tri razy áno. Treba ísť. Radšej ako do pekla. Ešte pred prednáškou o rodičovstve. Aj keď, ale toto naozaj vyslovene pošepky, kde by dnes mohla byť, keby si vedela, že sa môžeš chrániť pred skorým tehotenstvom?

Pst, tri krásne deti a manžel ti nestačia? Ani ťa nebije ako Majku od susedov ten jej. Nepokúšaj osud, skončíš ako matky z Nórska, ktorým kradnú deti. Z normálnych rodín. A dávajú ich teplým, aby z nich vychovali ďalších teplých. A k tomu ešte islamizácia, cigoši, bezďáci, kam ten svet speje?

Poznávate sa? Alebo nie? Ozaj, opýtal sa vás niekto, čo chcete vy? V akej rodine chcete žiť vy? Lebo veď to referendum je o… No nič, máte svoj rozum. A cit.

© Autorské práva vyhradené

80 debata chyba
Viac na túto tému: #referendum o rodine #LGBTI+