Zlepšovanie sveta

Väčšinu spoluobčanov potešilo, že vo svete teraz dochádza k jeho nepretržitému zlepšovaniu. Je pomerne pravdepodobné, že onedlho bude natoľko dobrý, že sa to na ňom vôbec nebude dať vydržať. Napríklad najväčšou vzpruhou pre ľudí, ktorí neváhali a múdro investovali do gréckych dlhopisov, sú správy z posledných dní, v ktorých sa zhodujú všetky odborné kruhy, že ich vlastníci sa už teraz vôbec nemajú o čo báť.

22.02.2015 10:00
debata (4)

Ďalšou pozitívnou správou je konečné odsúdenie slovenského penzistu, ktorý napriek tomu, že má pozoruhodných 80 rokov, a teda aj dostatok životných skúseností, vôbec nedbal na dobré mravy a ešte lepšie zákony v našej krajine, no dal svojmu lekárovi úplatok (obyčajnému človeku sa pri ňom až tají dych) vo výške 5 eur, aby jeho synovi predĺžil práceneschopnosť. Podľa všetkého sa obaja zrútili pod ťarchou dôkazov.

Zločinný penzista, ktorý takto chcel vylepšiť zdravie potomka na úkor ostatných, to znamená, že azda i mladších poistencov, ktorí by sa tiež istotne chceli dožiť osemdesiatky, preto zaslúžene dostal na súde pol roka, i keď iba podmienečne. Najviac na to vraj doplatil syn odsúdeného, ktorý je (primerane výške úplatku a dĺžke súdneho konania) práceneschopný dodnes a do kolónky zdravých jedincov sa tak rýchlo nedostane.

Možno tiež predpokladať, že celá republika sa týmto spravodlivým rozsudkom posunie v protikorupčnom boji hneď na najvyššiu priečku. Teda až niekde k nevinnosti amazonských národov, ku ktorým zatiaľ nedorazili správy o závažnom maloázijskom objave peňazí. Tie prirodzene okrem podobných nezodpovedných jedincov korupciu ovplyvňujú už celé tisícročia azda najviac.

Vďaka Najvyššiemu súdu SR a potom Špecializovanému trestnému súdu v Banskej Bystrici však zločinný penzista dostatočne prísnemu trestu neušiel. Do oveľa horšej situácie sa však dostala vláda, ktorá podľa predsedu KDH Jána Figeľa vôbec nereflektuje hlasy účastníkov neplatného referenda. Naopak, provokuje ich ďalšími pokusmi o presadzovanie návrhu Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv v Slovenskej republike.

Tých práv je tu totiž už jednoducho priveľa. Referendum predsa nebolo určené na to, aby sa k nim ešte nejaké dodatočne pridávali. Netreba to brať na ľahkú váhu, lebo odkedy sa KDH umne zbavilo svojho nehodného člena Andreja Ďurkovského, azda najvyššej ideovej obete hnutia, nadobudlo taký silný morálny profil, až už nič nebráni tomu, aby sa na troskách zastaraného PKO nepostavila nejaká nová modernejšia stavba. Ale zároveň, aby sa na troskách súčasnej tradičnej rodiny nepostavila ešte tradičnejšia rodina.

Zdá sa teda, že k zlepšeniu sveta už môže prispieť iba blížiaca sa jar, hoci iba nejakou zdanlivou drobnosťou. Napríklad tou, ktorú zatiaľ dostatočne zhodnotil len americký humorista Bennett Cerf: „Vynález minisukne je rovnakým pokrokom v móde ako v technike konštrukcia parolode. O jej výhodách sa totiž jej vynálezca Robert Fulton svojho času vyjadril, že teraz už nie sme závislí od toho, kedy zafúka vietor.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #úplatok #referendum o rodine