Sen o tureckých platoch

Internetová stránka Aký si Európan poskytuje svojim návštevníkom zaujímavé údaje z rôznych oblastí života obyvateľov Európskej únie. Zo zverejnených údajov vyplýva, že priemerný ročný plat zamestnancov v členských krajinách predstavuje 26 051 eur, pričom najviac zarábajú v Luxembursku (52 041 eur).

05.10.2015 14:00
debata

V prípade Slovenska ide o 9 778 a Česka o 11 118 eur ročne. Do úvahy však treba brať aj produktivitu práce a odvodové zaťaženie zamestnávateľa, ktoré spolu s hrubou mzdou či platom tvoria celkové pracovné náklady na zamestnancov, ako aj rozsah týždenného pracovného času, ktorý je u nás štvrtý najvyšší v EÚ.

Z pohľadu produktivity práce sa postavenie Slovenska výrazne zlepšilo bez toho, aby z toho mali primeraný prospech zamestnanci. Produktivitu práce pritom ovplyvňuje schopnosť zamestnávateľov zjednodušiť výrobné postupy, nasadiť moderné technológie alebo znížiť energetickú náročnosť, či zefektívniť logistiku a prepravu vo firmách. Podnikateľov však viac trápi to, že oproti mnohým iným krajinám máme drahú elektrinu a cenu pohonných látok.

Ponosovanie sa slovenských majiteľov firiem na vysoké daňovo-odvodové zaťaženie berú podnikatelia vo vyspelých ekonomikách s úsmevom, pretože u nás nemáme dane z kapitálových príjmov (dividend akciových spoločností a podielov na zisku s.r.o.). Tie napríklad v Rakúsku predstavujú v súčasnosti 25 percent a od roku 2016 dokonca 27,5 percenta.

Slovenská anomália v podobe povinnosti platiť 14-percentné zdravotné odvody z týchto príjmov sa totiž ľudí s pracovnými príjmami nad 50-tisíc eur ročne už netýka. To umožňuje po zaplatení dane zo zisku vo firme výplatu vysokopríjmových akcionárov a spoločníkov na rozdiel od zahraničia bez akéhokoľvek dodatočného zdanenia. Výhovorky v tom zmysle, že by išlo o dvojité zdanenie, sú naivné, pretože v prípade dane zo zisku hovoríme o firme a v prípade výplaty podielov na zisku ide zväčša o jednotlivcov.

Plánované zvýšenie minimálnej mzdy z dnešných 380 na 400 až 410 eur mesačne v budúcom roku podľa podnikateľov vraj prinesie vyššiu nezamestnanosť a chudobu. Pritom napríklad minimálna mzda zamestnanca v Rakúsku bez kvalifikácie s praxou do päť rokov vykonávajúceho pomocné práce predstavuje mesačne 1 162 a stavebného robotníka bez kvalifikácie 1 780 eur. Zákonná minimálna mzda vyplácaná zamestnancovi 12-krát ročne je najnižšia v Bulharsku (184 eur), v Grécku je to 684 a v Nemecku 1 473 eur.

Medzinárodné porovnania ukazujú, že pre slovenských zamestnancov s minimálnou mzdou môže byť vytúženým snom napríklad odmeňovanie v Turecku, kde je minimálna mzda 424 eur. Informácie o tom, že by takáto „vysoká mzda“ ruinovala turecké hospodárstvo nielen ekonómom, ale ani politikom nie sú známe. Zatiaľ však musíme konštatovať, že cez zúžený pohľad na priemerné príjmy zamestnancov v našej ekonomike je bežný Slovák aj po štvrťstoročí od pádu totality iba tretinovým Európanom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #peniaze