Horúci zemiak

Slovenské predsedníctvo sa môže tešiť na ďalší politicky horúci zemiak – revíziu smernice o vysielaní pracovníkov. Parlamenty (prevažne) stredo- a východoeurópskych krajín sa ju pokúsili zablokovať žltou kartou, no Európska komisia trvá na pôvodnom návrhu.

22.07.2016 17:00
debata (2)

Zamestnanci, ktorých firma „vyšle“ pracovať do iného členského štátu Európskej únie, majú v súčasnosti nárok len na minimálne štandardy mzdy a práv platné v hostiteľskej krajine. Komisia navrhuje zavedenie princípu „rovnaká pláca za rovnakú prácu“. Slovák zamestnaný v slovenskej firme, no pracujúci v Nemecku, má mať nárok na rovnaký plat a rovnaké výhody ako Nemec na rovnakej pozícii.

Pred vyše dvoma mesiacmi vo Výbore Národnej rady SR pre európske záležitosti sa vládni sociálni demokrati (s výnimkou predsedu výboru Ľuboša Blahu) jednomyseľne so stredo-pravými koaličnými spojencami aj opozíciou zhodli, že Slováci (ako Poliaci, Bulhari či Litovčania) majú ostať v Nemecku (vo Francúzsku, v Rakúsku…) naďalej pracovníkmi druhej kategórie. Prinajmenšom pokiaľ ide o platy a sociálne práva.

Hlavný dôvod? Obávame sa, že 80-tisíc Slovákov, ktorých takýmto spôsobom „vyvážame“ na bohatšie európske trhy, sa ocitne na dlažbe. Obava z nárastu nezamestnanosti je legitímna. Problém spočíva v tom, že sa to neopiera o žiadnu analýzu.

Netušíme, koľko z tých 80-tisíc by sa muselo vrátiť domov, pretože to jediné, čo ich zamestnávateľ dokáže v zahraničí predať, je ich nízka cena. Nevieme to porovnať s prínosom vyšších miezd, ktoré by dostávali ďalší, čo by si vďaka revízii smernice výrazne polepšili.

Komisia zareagovala očakávaným spôsobom: napriek žltej karte predložila legislatívu v pôvodnom, ambicióznom znení. V rade sa teda schyľuje k ďalšej dráme, ktorá proti sebe postaví staré a nové členské krajiny.

Poľský minister Konrad Szymański sa už vyjadril: „Ak komisia nerozumie nesúhlasu vyjadrenému jedenástimi krajinami v otázke vysielaných pracovníkov, znamená to, že sa z brexitu v ničom neponaučila.“

Lenže ono je to naopak. Nech už bol spôsob, akým sa v britskom referende hralo antiimigračnou kartou, akokoľvek neférový, faktom ostáva, že celoeurópsky voľný pohyb pracovnej sily sa dá ťažko kombinovať s národnými pravidlami pre stanovenie výšky miezd, sociálnych práv a podobne.

Stanovenie spoločných pravidiel pre celú EÚ oslabí xenofóbne nálady a protekcionistické reflexy, a zároveň pomôže spravodlivejšie prerozdeliť výhody jednotného trhu medzi prácu a kapitál.

V opačnom prípade – a to je dnes, žiaľ, pravdepodobnejšia alternatíva – budú „bohatšie“ krajiny hľadať iné cesty. Ak nemôžu sociálnemu dumpingu zabrániť zavedením rovnakých pravidiel, pôjde to obmedzením pracovnej migrácie ako takej.

Alebo drastickým okresaním práv a sprísnením podmienok pre „cudzích“ zamestnancov. Takže si to v konečnom dôsledku odnesie aj tých 80-tisíc Slovákov vyslaných do zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #predsedníctvo EÚ