Posadnutí

Od roku 1990 bolo KDH členom piatich vlád. Kresťanskí demokrati nám odvtedy (spolu) vládli nejakých plus mínus dvanásť až trinásť rokov. To je dosť na to, aby urobili niečo pre slovenské rodiny a ich deti. A určite dosť na to, aby sa nemohli vyviniť z mizérie, ktorá u nás panuje.

10.09.2013 22:00
debata (1)

Keď chceli členovia a funkcionári KDH rozjímať o posvätných písmach, teoretizovať o morálke a zaoberať sa analyzovaním spoločnosti, mohli sa stať teológmi, filozofmi, sociológmi, etikmi. Pokiaľ by im na to stačili intelektuálne kapacity. Lenže oni sa stali politikmi.

Spolu s politikmi iných strán ovplyvňovali privatizáciu, dane, ceny, počet škôl a nemocníc, platy, dôchodky. Ovplyvňovali všetko to, prečo mať dnes deti znamená ohroziť sa spolu s nimi chudobou, prečo upadá zdravotníctvo, prečo pre deti niet dosť miest v materských škôlkach. Prečo ženy dodnes nie sú rovnako odmeňované ako muži, prečo byť na materskej znamená hrozbu pádu do sociálnej siete.

Ak mieni po tomto všetkom dnes niekto s vážnou tvárou tvrdiť, že manželstvo muža a ženy je ohrozené, pretože niekto iný chce, aby sa uzákonili aj zväzky párov rovnakého pohlavia, je obyčajný luhár. Ak by to chcel tvrdiť niekto, kto mal navyše toľko moci a príležitostí zaslúžiť sa o skutočnú prorodinnú politiku u nás, bude nielen luhárom, ale aj nehanebným pokrytcom. No a ak by to tvrdil, pretože tomuto nezmyslu sám úprimne verí, potom mu nepatrí do rúk moc tvoriť zákony, ktorými sa majú riadiť milióny rozumných ľudí.

Tá posledná možnosť však minimálne u straníckych špičiek KDH nehrozí. Ich snaha iniciovať „diskusiu o prijatí ústavného zákona o ochrane manželstva“ je priehľadnou súčasťou kampane proti prijatiu celoštátnej stratégie ľudských práv. Nie je to zďaleka prvý raz, čo na seba KDH preberá stranícku úlohu v prospech agendy katolíckej cirkvi. Špičky katolíckeho kléru môžu Smeru asistovať pri rôznych „národniarskych“ a podobných aktivitách, na ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka však dosah nemajú. Tu musí „zatiahnuť“ Ján Figeľ.

A tak sa na jednej strane Lajčák, ktorý je garantom ľudskoprávnej vládnej politiky, stáva terčom rovnakej tmárskej nenávisti, aká bola dosiaľ vyhradená pre ľudskoprávnych odborníkov a aktivistov – k čomu cirkevní hodnostári zhovievavo mlčia, hoci sa to už roky deje v mene ich agendy. Na druhej strane, v menej temnej „oficiálnej“ rovine, prichádza iniciatíva KDH.

Dobre musia vedieť, že ústavný zákon „na ochranu manželstva“ nemá šancu v parlamente uspieť. O ten však nejde. Ide o hluk, ktorý má spôsobiť „diskusia“ o ňom a ktorý má prehlušiť normálnu diskusiu o ľudských právach.

Ale veď nech diskutujú. Aspoň sa opäť dozvedia, čo sú: súručenstvo prospechárov a pokrytcov s ľuďmi, ktorí sú posadnutí sexualitou. Tých nezaujíma, ako ľudia žijú, zato ich však nesmierne trápi, ako „to“ robia. Nemôžu sa tým prestať zaoberať a vydávať to za problém vo svete plnom naozajstných problémov. Na ktorých majú sami svoj podiel.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba