Čo sa deje v Starom Meste

Poslanca bratislavského Starého Mesta Marka Čambala v piatok ráno prepadli neznámi útočníci.

10.02.2014 22:00
debata (1)

Otras mozgu, tržné rany na tvári a ďalšie zranenia si vyžadujú dlhší pobyt v nemocnici. Pred mesiacom tomuto známemu chirurgovi ktosi podpálil auto…

Náš domov pre seniorov poskytuje pohodlie, pokoj, spoločenské podujatia na zvýšenie kvality života a zdravotnú starostlivosť. Je to miesto, kde môžete v pokoji a v harmónii so sebou samým zostarnúť, chvália sa na webovej stránke…

Čo majú tieto na prvý pohľad protichodné informácie spoločné? Kým sa neuzavrie vyšetrovanie piatkového útoku, „iba“ to, že doktor Čambal inicioval poslaneckú kontrolu kedysi vzorného domu dôchodcov a žiadal zásadné opatrenia na vyriešenie škandálnej situácie.

Následná revízia z ministerstva práce potvrdila 24 nedostatkov v práci Seniorcentra, ktorého zriaďovateľom je teraz Staré Mesto. Starostka Tatiana Rosová spočiatku odmietala zakročiť, až po afére v médiách šéfku zariadenia odvolala s tým, že ju ponechala na miestnom úrade už „len“ vo funkcii vedúcej sociálneho oddelenia.

V poslednom čase sa množia fyzické útoky aj vo veľkých mestách. V najnovšom prípade sa v centre Bratislavy stal obeťou násilia verejný činiteľ. Bohatšie mesto, vyššie ekonomické záujmy a ich zložitejšie prepojenia s miestnou mocou. Žiaľ, aj v takých zariadeniach, ako sú domovy pre seniorov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba