Kto sa zahráva s ohňom

Je neuveriteľné, s akou rýchlosťou „úraduje“ Putin na Kryme. Na čo hitlerovské Nemecko v prípade Sudet potrebovalo päť rokov, on zvládol za niekoľko dní.

17.03.2014 22:00
debata (5)

Udalostiam v československom pohraničí však najprv predchádzalo zmanipulované referendum v Sársku, ktoré sa až nápadne podobá referendu na Kryme. A tak ako vtedy, aj teraz sa svet iba prizerá. A tak ako vtedy, aj teraz sa nájdu takí, ktorí mu pritakávajú.

Putin má medzi politikmi na Západe len málo skutočných priateľov, ale v tejto vypätej situácii sa ruská propaganda môže spoľahnúť na rôznych obskúrnych politikov. Svet je plný užitočných idiotov…

K „dobrej spoločnosti“ poslankyne nemeckého Bundestagu Sahri Wagenknechtovej, ktorá je v rámci strany Ľavica členkou komunistickej platformy, a europoslanca Bélu Kovácsa z Jobbiku či fínskeho sociológa a extrémneho ľavičiara Johana Bäckmana sa pridala aj naša europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. Referendum na Kryme vraj nemožno ignorovať, keďže sa za odtrhnutie vyslovila drvivá väčšina obyvateľov tohto polostrova.

Tak ešte raz: toto referendum je v prvom rade protiústavné a zorganizované spôsobom, ktorý nemá s regulárnym plebiscitom nič spoločné.

V kontexte toho, ako v tejto otázke vystupuje naša diplomacia, slová Moniky Flašíkovej-Beňovej vyznievajú, slušne povedané, veľmi čudne. Beňová si možno neuvedomuje, s akým ohňom sa zahráva. V situácii, keď sa z mnohých kútov Európy ozývajú staré heslá „Späť k vlasti!“, byť advokátom separatistov, je tou najhoršou možnou voľbou, lebo človek nikdy nevie, kedy sa mu to vráti ako bumerang.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba