Kolesíkove vylomeniny

"Je hrozné, ako my prinášame mier,“ poznamenal na margo svojich kolegov Isaak Babel, ktorý ako korešpondent červenoarmejcov informoval o ruskej občianskej vojne.

27.06.2014 22:00
debata (20)

Parafrázujúc tento legendárny povzdych, dalo by sa povedať, že je hrozné, ako poslanci NR SR pristupujú k tvorbe legislatívy. Nepodarky v podobe novelizácií noviel sú u nás úplne bežnou praxou. Tých cynickejších už preto možno ani neprekvapí, že Andrejovi Kolesíkovi v snahe obmedziť ambulantný predaj potravín neidentifikova­teľného pôvodu, ktoré k nám zväčša prichádzajú z Poľska, sa "úspešne“ podarilo zrušiť komplet predaj mlieka a mäsových výrobkov na našich trhoviskách.

Nebyť zástupcov poľnohospodárskej a potravinárskej komory, tak od 1. júla by sme v našej legislatíve mali takýto nepodarok. Vlastne ho aj mať budeme, len sa budeme tváriť, že zákon neplatí, kým Kolesíkove vylomeniny parlament nenapraví.

V parlamente, kde sa vlastný úsudok a zdravý rozum zredukoval na sledovanie palca jednej poslankyne, však nemôže prekvapiť ani to, že za takýto zákon hlasovala väčšina poslancov… Aj keď každý má právo na omyl, prijímanie zákonov, ktoré stavajú veci na hlavu a následne sa potom novelizujú, by nemalo zostať bez postihu. Tak ako každý bežný zamestnanec nesie zodpovednosť za svoju prácu, mali by s kožou na trh ísť aj poslanci. Inak nám rôzni kolesíkovia budú predkladať takéto paškvily donekonečna.

(Chybu v titulku aj v texte sme opravili, ospravedlňujeme sa za ňu).

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #legislatíva #Andrej Kolesík