Atómy vo vesmíre

Radoslav Procházka vraj síce verí, že členovia jeho novej strany nie sú „do temnoty prázdneho vesmíru vrhnuté atómy“.

02.09.2014 22:00
debata (3)

No nielen on, ale aj ostatní pravicoví lídri sa po výbuchu svojej supernovy pred takmer troma rokmi nie až tak poeticky rozprášili na všetky možné smery a už sa od seba iba vzďaľujú.

Po samolikvidácii vládnej koalície na čele s Ivetou Radičovou a následnom volebnom debakli bolo všetkým jasné, že sa pravica musí z gruntu zmeniť. Každý to však pochopil inak. Sulíkova SaS sa úspešne rozkladala ďalej. Predseda SDKÚ Pavol Frešo natoľko sľuboval nové osobnosti z regiónov, až mu „nádejný“ kandidát na bratislavského primátora ušiel z košiara.

Keď KDH opustili dvaja progresívnejšie sa tváriaci politici, hnutie sa zabetónovalo i so svojimi osempercentnými preferenciami. Po silných rečiach sa však jeden z nich – autoritatívny Daniel Lipšic – ocitá kdesi tam, kde jeho bývalí spolupartajníci zoskupení okolo Vladimíra Palka, teda v nezvoliteľnom hviezdnom pásme. Podľa najnovšieho prieskumu tam okrem Novy patrí aj SDKÚ a SaS.

A ten druhý, superambicózny Procházka? Sympatie vychádzajúce z vyše dvadsaťpercentného zisku hlasov v prvom kole prezidentských voľbách rýchlo stráca, scvrkli sa pod desať percent a jeho Sieť po 16 – 17 percentách klesla na súčasných 12,4 percenta. Napriek tomu, že podľa prognóz sociológov sa po júnovej blamáži s financovaním kampane už mala odraziť od dna.

Procházka zatiaľ veľký tresk na slovenskom politickom nebi nespôsobil. A tak si pravica asi počká na novú supernovu. Atómy vrhnuté do temnoty prázdneho vesmíru…

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #opozícia