Pán Nezávislý

Sotva vyhlásili výsledky volieb, už sa začali vytvárať legendy o nastupujúcom bratislavskom primátorovi.

17.11.2014 22:00
debata (27)

Ivo Nesrovnal je vraj nezávislý, sám si platil ročnú kampaň, nie je zaťažený politickou minulosťou, ako úspešný medzinárodný právnik sa hrdinsky popasuje s nevýhodnými zmluvami, ktoré uzavrelo hlavné mesto. Zrazu sa ukázalo, že Procházkova Sieť aj Bugárov Most – Híd sú rady, že zvíťazil, hoci podporovali iného kandidáta. Politický oportunizmus v priamom prenose.

Pritom Nesrovnal začal v komunálnej politike za pravicovú koalíciu, ešte keď v Bratislave bašoval Andrej Ďurkovský. V minulom volebnom období dokonca predsedal klubu poslancov za SDKÚ a Most – Híd, súčasne šéfoval komisii pre nakladanie s majetkom mesta a bol Frešovým podžupanom.

Takže si ťažko môže pilátovsky umývať ruky, že je čistý ako nepopísaný snehobiely list. Zato pragmatik to naozaj je. Odišiel z SDKÚ, keď jej začal zvoniť umieračik. Ponúkal sa Sieti, no tá tiež stavila na Milana Kňažka, a tak sa zrazu narodil pán Nezávislý.

Ako milovník dejín Bratislavy sa preslávil blogom o Slavíne, keď mu v krátkom texte napočítali pätnásť faktických historických nezrovnalostí. A čo zmysel pre politickú kultúru? O úrovni diplomatického jazyka v jeho štábe sa mohli presvedčiť televízni diváci vzápätí po vyhlásení volebných výsledkov. Asi bude ešte v Bratislave veselo…

Jej obyvatelia sa v kampani dozvedeli, že Nesrovnal zariadi, aby sa im žilo nielen ako vo Švajčiarsku, ale aj ako v Mníchove, Berlíne, vo Viedni. Dá im všetko, na čo si spomenú. Napriek tomuto očividnému populizmu mu oni dali najviac hlasov. Účet sa totiž bude predkladať až o štyri roky.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivo Nesrovnal