Koniec sveta nebude

Verejnoprávna RTVS poskytla cirkvi plnohodnotnú náhradu za neodvysielané nenávistné lži jedného farára: rozhlas odvysiela aspoň obyčajné lži v podaní Konferencie biskupov Slovenska.

30.01.2015 22:00
debata (141)

Naši biskupi sa do predreferendového týždňa vrhli so zápalom chiliastov, očakávajúcich koniec sveta a súdny deň. Celý týždeň má byť zasvätený „novéne“, čo majú byť prosby a modlitba za rodinný život. No a v noci zo 6. na 7. februára KBS odporúča konať špeciálnu celonočnú adoráciu za rodinu pred referendom.

Uf. Nečudujte sa, keď budú niektorí zapálení duchovní v deň plebiscitu uťahaní ako stará pružina. My však vieme, že sa koniec sveta určite nechystá: niet žiadneho náznaku, že by sa biskupi chceli v dohľadnom čase zbavovať majetku…

Celý týždeň má otvoriť pastiersky list KBS, ktorý odvysielajú aj v rozhlase. Tento list pekne ukazuje, o čo tu ide. Nie preto, lebo biskupi vyzývajú veriacich, aby išli hlasovať a zaškrtli trikrát áno. Ani nie preto, lebo pritom odkazujú na svoju vieru a pápeža. Pastiersky list ukazuje, aké prázdne je celé referendum preto, lebo okrem toho, čo sa dá uviesť slovami: „ja verím, že…“ alebo prípadne: „myslím si, že…“ obsahuje iba obyčajné lži.

Výpočet európskych „faktov“, ktoré majú podľa biskupov oprávňovať slovenské referendum, je znôška prekrútených alebo čisto lživých tvrdení, vychádzajúcich z pochybných zdrojov. Takými sú konšpiratívne internetové stránky či blúznenie rôznych sektárov, ktorých neuznáva ani Vatikán. Našej Konferencii biskupov sú však dosť dobrí na to, aby od nich preberala blato, ktoré sa usilujú hádzať na „skazenú Európu“.

„Eutanázia detí v Belgicku“: A čo má táto nepochybne citlivá a v celej Európe diskutovaná vec spoločné s naším referendom?

„Šikanovanie a pokutovanie veriacich rodičov v Nemecku za nesúhlas so sexuálnou výchovou ich detí“: Áno, prípad pokutovaných rodičov, členov obskúrnej sekty, ktorí odopierali svojej dcére v pubertálnom veku sexuálnu výchovu, ktorá je riadnou súčasťou vyučovania. A?

„Podsúvanie homosexuálneho správania deťom a mládeži ako rovnocennej alternatívy k manželstvu vo viacerých ďalších krajinách“: To akože homosexualita je alternatívou pre heterosexuála a naopak? Vedeli by biskupi vymenovať zopár z tých „viacerých ďalších“ krajín, kde sa niečo takéto mládeži „podsúva“? Teda, okrem Slovenska, pretože, ako vieme, u nás bludy o rovnocenných alternatívach, z ktorých si môže človek vlastnou vôľou vyberať, podsúva ľuďom cirkev a šarlatáni, čo tvrdia, že sa to dá dosiahnuť pomocou medicíny.

„V gender ideológii ide o nevedecké a ideologické tvrdenie, že dvojaká pohlavnosť – ženská a mužská – vlastne ani neexistuje“: Potrebuje tento nezmysel ešte nejaké dovysvetlenie? Slovenskí biskupi sú odtrhnutí od reality ako tí poslední hltači konšpiratívnych webov. Nemajú argumenty, a tak šíria lži a zastrašujú veriacich neexistujúcimi hrozbami. A to hrozbami, ktoré je v ich pokrútenej mysli navyše možné zastaviť tým, že budeme hlasovať proti svojim sestrám a bratom. Toto referendum je prázdne a zlé.

© Autorské práva vyhradené

141 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #referendum o rodine