Neurobme chybu

Ak existuje milión druhov neznášanlivosti, náš svet ich pozná. Písali najtemnejšie stránky dejín. Ani to nestačí na poučenie? Koľkokrát sa budeme dopúšťať rovnakých omylov?

07.02.2015 06:00
debata (90)

Otázky v referende zasahujú do ľudských práv a slobôd iných ľudí. Namiesto diskusie o ochrane sexuálnych menšín a rešpekte sa v našej krajine rieši, ako im uprieť spravodlivosť, právo na pokojný život a súkromie.

Toto referendum v skutočnosti nie je o ochrane rodiny, nie je ani o homosexuáloch, ale o každom z nás. Nerobme si ilúzie, dnes sú to sexuálne menšiny, s ktorými sa podľa jeho plánovačov treba vysporiadať, zajtra to môže byť hocikto, kto sa znepáči pôvodom, vekom, vetou, výzorom, politickým názorom, hocičím. Tak ako teraz, bude nám podsúvané, že je to v mene „ochrany spoločnosti“. To je najväčšia nástraha, pred ktorou stojíme. Pre časť našich spoluobčanov sa pripravuje geto s ďalekosiahlymi následkami na ich životy a tým na celú spoločnosť.

Metóda vylúčenia je neprijateľná. Ak sa vydáme cestou odnímania práv, presadzovania silnejšieho nad slabším, náš svet, ktorý sme povinní s pokorou vylepšovať, sa začne rúcať.

Preto v sobotu denník Pravda vyšiel s titulnou stranou: Na nezmyselné otázky neexistujú správne odpovede. Ubližujú našim blízkym. Neurobme chybu.

© Autorské práva vyhradené

90 debata chyba
Viac na túto tému: #referendum o rodine