Pod ľudskú úroveň

Sotva sa dá očakávať, že všetkých 83 poslancov, ktorých má Smer v Národnej rade, sú ako anjeli. Ale chrapúnstvo, ktoré prejavil Vladimír Jánoš, je pod akúkoľvek politickú i ľudskú úroveň.

04.03.2015 22:00
debata (41)

Podľa záznamu, ktorý unikol na internete, bola zgerba zgerbavá tá „najslušnejšia“ z plejády nadávok, ktoré mal použiť voči svojej manželke. To tvrdí jej právnik. Pre úplnosť treba dodať: Jánoš sa obhajuje, že to nie je pravda. Porovnať jeho slovník voči žene a dieťaťu s prejavmi v parlamente sa dá ťažko, lebo na rokovaniach pléna toho veľa nenahovoril. Asi sa vyznačoval inými zásluhami…

Na kandidátke Smeru pred troma rokmi figuroval na betónovom 40. mieste! Súčasne zastával post podpredsedu – paradoxne – výboru pre ľudské práva a šéfoval okresnej rade veľmi vplyvnej organizácie strany v Prievidzi. A to napriek tomu, že už dávnejšie mal problémy vysvetliť, kam miznú partajné peniaze.

Až keď sa teraz veci prevalili, vychádza najavo aj to, že je legálnym držiteľom arzenálu zbraní, ktorými by mohol vyzbrojiť regulárne vojenské družstvo. V stredu sa pod ťarchou medializovaných informácií vzdal mandátu i straníckej funkcie. V Smere však mieni zostať ako radový člen a ďalej mútiť vodu. Teda, ak mu to dovolia. Chrapúni v politike nemajú vôbec čo hľadať.

Ako mohol takýto typ arogantného zurvalca sedieť už tretie volebné obdobie v parlamente? V tomto prípade sa ukázalo, že Smeru chýba systém vnútornej kontroly a že ani členská základňa nemá dosah na čudné osôbky so zahmlievanými zásluhami. Len aby sa nedočkala aj ďalšieho drsného prekvapenia.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #týranie #Vladimír Jánoš