Drahý ľudomil

Máme prezidenta ľudomila. Mesiac čo mesiac si zo svojej mzdy nenecháva vyplatiť ani cent. Všetkých 5 213 eur venuje charite. Za hlasnej asistencie médií. A potom?

27.03.2015 09:00
debata (115)

Potom nasadne Andrej Kiska do limuzíny, ktorá ho nehľadiac na dodržiavanie dopravných predpisov bleskovo prevezie na bratislavské letisko. Nie, nehorí tam, aj keď to tak často pri prejazde prezidentskej kolóny hlavným mestom vyzerá. Nasleduje však takmer každotýždenný rituál – letecký zájazd do Popradu. Pán prezident je predsa rodinne založený, a preto sa manželke hlási už vo štvrtok.

Čo na tom, že väčšina ostatných občanov tejto republiky nemá na štvordňové víkendy nárok, ani si ich pravidelne nepredlžuje návštevami v susedných okresoch. Akurát, že za túto cestomániu daňoví poplatníci jednorazovo vysolia okolo 4 800 eur. A ak hlava štátu trávi na východe tri víkendy mesačne, tak nás to všetkých stojí 14 400 eur. Už sme si pri našich prezidentoch zvykli na všeličo, ale takéto móresy nemal nikto z nich.

Nuž, keď je ktosi naučený na milionárske maniere, tak sa s nimi ťažko rozlúči. Najmä, ak zastáva najvyššiu ústavnú funkciu. No keď už je Kiska taký grand, čo keby si lety vládnym špeciálom platil zo svojho vrecka alebo cestoval vlastným súkromným lietadlom? Žeby sa mu zastavil tok peňazí z jeho nebankovky v zahraničí?

Tak na toto existuje len jedno slovo – pokrytectvo.

115 debata chyba
Viac na túto tému: #prezident #Andrej Kiska