Kričiaca myška

Zatriasli sa hory a zrodila sa – myš. Či presnejšia myška, šedivá, ktorá behá od kúta do kúta a aj by rada vycerila zuby, no dajako sa jej to nedarí.

16.04.2015 13:00
debata (3)

Marian Kotleba na župnej „videospot“ televízii koncom marca avizoval, že vystúpi s dôležitým vyhlásením na adresu premiéra. Robert Fico totiž nevylúčil, že sa pre nečinnosť župana pokúsi preniesť kompetencie čerpania eurofondov na primátora Banskej Bystrice.

Po troch týždňoch Kotleba nabral odvahu a kričiac prirovnal súčasných čelných predstaviteľov štátu k organizovanej zločineckej skupine. Miešal pritom hrušky s jablkami. Nedostatkami s elektronizáciou služieb (v hre je milión eur) spred šiestich rokov chcel prekryť prepad vyše piatich miliónov za nerekonštruované domovy sociálnych služieb a ďalšie projekty, o ktoré samosprávny kraj prišiel už za jeho zatiaľ sotva 16–mesačnej éry.

Kotleba napokon so zvýšeným hlasom vyzval „odborníkov a vlastencov“, aby sa spojili a vytvorili „niečo nové a silné pre Slovensko“. Nové asi čosi také ako desaťtisíce pracovných miest pri stavbe diaľnic s krompáčmi bez modernej techniky, ktoré sľuboval pred regionálnymi voľbami. A silné asi ako svalovci v jeho osobnej stráži, ktorých spolu s ďalšími kamarátmi a príbuznými zamestnal v samosprávnych úradoch.

Aj tentoraz čosi prisľúbil divákom. Vraj o týždeň prijme osobné rozhodnutie, ktoré bude mať dosah na budúcoročné parlamentné voľby! Nebodaj pochopil, že keď preferencie jeho politickej strany stále oscilujú okolo poldruha percenta, tak sa jej musí venovať naplno a zanechá post župana? Sotva, hoci by si väčšina Stredoslovákov určite zhlboka vydýchla.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba