Veľké upratovanie

Po tom, čo minister František Kašický v januári 2008 podal demisiu za predražené tendre na upratovanie v kasárňach, by sa dalo očakávať, že jeho nasledovníci sa už poučia a podobným kauzám sa vyhnú. To by sme však nemohli byť na Slovensku, kde si „ctíme tradície“. Aj tie zavrhnutiahodné.

21.04.2015 22:00
debata

Aj keď sa to možno nezdá, upratovanie je lukratívny biznis. Najmä ak poznáte ľudí na tých správnych miestach, ktorí vedia dohodiť slušné zákazky.

Nenápadný minister hospodárstva Pavol Pavlis takýmto mužom zjavne bol. Sám na upratovaní zarobil, tak prečo by nedoprial aj ostatným, najmä keď sú rodina?

Spočiatku síce príbuzenský vzťah s majiteľom upratovacej firmy, ktorá dostala od jeho rezortu zákazky za státisíce eur, zapieral a keď sa kauza prevalila, tak zanovito mlčal, napokon však demisiu podal.

Tak ako pri Kašickom môžeme iba špekulovať, do akej miery to bolo jeho vlastné rozhodnutie alebo príkaz zhora. Posledné, čo premiér Fico v súčasnej situácii potrebuje, je mať na krku ďalší problém, a tak by vôbec neprekvapilo, ak by v tejto hre obetoval pešiaka.

Ten však nemusí banovať za ministerskou stoličkou. Nadväzujúc na naše tradície sa dá predpokladať, že tak ako bol Kašický „vykopnutý“ do Bruselu a momentálne je veľvyslancom v Nórsku, podobný osud „postihne“ aj jeho.

A tak si tu my žijeme…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #ministerstvo hospodárstva #Pavol Pavlis