Krátke oslavy

Ani týždeň netrvali oslavy „historického“ zjednotenia opozičných síl po tom, čo poslanci za Smer stiahli návrh na odvolanie Jána Figeľa zo stoličky podpredsedu Národnej rady, a už sú protivládni lídri tam, kde boli. Ledva stačil Peter Pellegrini vyhlásiť ďalšiu voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu, už sú si zase vo vlasoch.

28.04.2015 22:00
debata (4)

KDH „výrazne“ posilnené o Alojza Hlinu nemá vôbec pochybnosti o tom, komu má tento post patriť. Rovnako ako SaS, ktorá si ho pôvodne nárokovala, no v parlamentnom klube z nej zostalo iba torzo a aj podľa prieskumov verejnej mienky je na tom veľmi biedne.

Dnešný šéf NKÚ Ján Jasovský sedí v tejto funkcii neuveriteľných desať rokov a dva mesiace. Teda už dobré tri roky nadsluhuje. Napriek tomu, že jeho rodné HZDS dávno neexistuje.

Osem volieb jeho nástupcu sa skončilo fiaskom. Opozičné strany, ktorým podľa zvykového práva toto kreslo náleží, nedokázali nájsť kompromis na spoločného kandidáta.

Robert Fico by už teraz nemal od nich vyžadovať jediného nominanta. Veď opozícia dostatočne dokázala, že nie je schopná sa dohodnúť (ako sa chce potom dohodnúť na spoločnom vládnutí?).

Smeru sa v rámci múdrej politiky „divide et impera“ stačí iba blahosklonne dívať, ako sa jeho politickí rivali navzájom ruvajú.

Najväčšia tragédia je, že Jasovský by už mal naozaj odísť. Pravda, za súčasnej rozhašterenej a nepoučiteľnej opozície si veľké nádeje netreba robiť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #NKÚ #opozícia