Choré rozhodnutie

V posledných rokoch sa veľa hovorí o integrácii zdravotne postihnutých, ale aj starších osamelých ľudí do spoločnosti.

03.07.2015 22:00
debata (9)

Integrovanou dopravou sa to však určite nedosiahne. Teda podľa prijatých opatrení realizátorov tretej etapy nového dopravného systému v Bratislavskom kra­ji.

Zastupiteľstvo hlavného mesta na čele s novým primátorom potichučky, v závetrí schválilo, že vybrané skupiny občanov budú musieť opäť platiť za cestovanie MHD. Telesne hendikepovaní, bezplatní darcovia krvi, priami účastníci protifašistického a protikomunistického odboja sa dlho netešili z „privilégia“, ktoré im koncom roka 2013 schválil mestský parlament naprieč všetkými politickými klubmi. Pravda, vtedy bol ešte primátorom Milan Ftáčnik. Teraz sa bude zase tradovať, že za Iva Nesrovnala prídu o výhodu, ktorá pre nich znamená veľa, no pre mestskú pokladnicu takmer nič.

Stalo sa tak niekoľko mesiacov po tom, čo sa dôchodcovia a študujúca mládež môžu po celej republike prevážať vlakom zadarmo. Kde v tom hľadať logiku? A kde úctu, ohľaduplnosť a v nejednom prípade i súcit? Prekryjú sa veľkými rečami o prednostiach integrovanej dopravy a o zlatom daždi, ktorý vraj na kraj poprší v podobe európskych fondov. O prednostiach a peniazoch, pre koho? Pre zdravotne ťažko postihnutých iste nie. Pán primátor a jeho dopravná komisia veľmi dobre vedeli, prečo také choré rozhodnutie prijímali tak tajne.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #MHD #ŤZP