Veľký zjednotiteľ

Keď ľudia počúvajú v televízii či rozhlase lídra štvorčlennej strany OĽaNO, mnohých sa zmocní pocit, že debata skĺzla o poschodie nižšie.

05.07.2015 22:00
debata (5)

Nielen preto, že si Igor Matovič ani po šiestich rokoch pôsobenia vo vysokej politike neuvedomil, že bernolákovčinu pred 172 rokmi vystriedala Štúrova spisovná slovenčina. Iste, niekomu sa páči, keď politik hovorí tak, „ako mu zobák narástol“. Matovičovi však narástol dajako nakrivo. Fabuluje, manipuluje s faktmi a nevyhýba sa priamemu klamstvu ani vulgarizmom.

Najnovšie sa šéf Obyčajných ľudí štylizuje do polohy zjednotiteľa pravice, ktorému ide o záchranu každého hlasu pred Smerom. Pritom mu zo 16 poslancov zvolených pred štyrmi rokmi za OĽaNO zostali v klube iba trinásti, prinajmenšom s dvoma z nich už nepočíta. Iné „nezávislé osobnosti“ sa k nemu akosi nehrnú, tak ponúka spoločnú kandidátku iným stranám.

Ako si to predstavuje, predviedol aj vo včerajšej relácii TA3. Predtým ako podal ruku na predvolebnú spoluprácu podpredsedovi Siete, pustil sa hlava-nehlava do kritiky financovania tejto strany, hoci sú známe pochybnosti o jeho rodinnom podnikaní.

Ani sa netreba čudovať, že KDH a Most – Híd sa od Matoviča dištancujú. Hoci ktovie, keď príde na lámanie chleba… Zatiaľ sa veľkému zjednotiteľovi podarilo uzavrieť koalíciu iba s Lipšicovou Novou, ktorá podľa výskumov verejnej mienky osciluje pod dvoma percentami. Ešte by rád pod svoje krídla pribral sulíkovcov. Hlavná vec, že chce skoncovať s dinosaurami v parlamente a dať priestor mladým, neskazeným politikom.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič