Vymývači mozgov

Nezisková organizácia, ktorá si kladie za úlohu rozvíjať u mladých ľudí lásku k vlasti, prírode a nášmu kultúrnemu dedičstvu, nie je ničím nezvyčajným. Nezvyčajné je len to, ak lásku k vlasti potrebuje rozvíjať vo vojenskom oblečení a so zbraňou v ruke.

23.07.2015 22:00
debata (51)

A ešte nezvyčajnejšie je, ak takáto polovojenská organizácia dostane povolenie vykonať „branné cvičenia“ priamo na základných školách.

Je absolútne nepochopiteľné, že samotní riaditelia škôl nevideli nič zlé na tom, že deti so zbraňami cvičili samozvaní odborníci z organizácie Slovenskí branci. Našťastie aspoň ministerstvo školstva zaujalo jednoznačne odsudzujúci postoj voči organizácii, ktorú rezort vnútra označil za blízku pravicovému extrémizmu.

Už len samotná existencia takejto polovojenskej organizácie znamená hrozbu pre demokraciu. Militantní extrémisti nemôžu prispieť k bezpečnosti, keďže sami sú zdrojom potenciálneho konfliktu. A to, že sa dostali do škôl, je škandalózne. Zbrane do rúk deťom nepatria. Ak majú títo mladí muži nutkavú potrebu obliekať si maskáče a cvičiť so zbraňou, tak sa môžu prihlásiť do Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Oveľa horšie ako paľba zo samopalu je však vymývanie mozgov. Mladíci, ktorí ešte nedávno sympatizovali s fašizmom, by v žiadnom prípade nemali deťom na školách robiť prednášky, pretože oni sami by potrebovali absolvovať seminár z dejín.

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #školy #Slovenskí branci #polovojenská organizácia