Kotlebova pomsta

Už sme si zvykli, že Marian Kotleba rozhoduje nekompetentne o veciach, ktoré mu prislúchajú. Teraz si však osvojil kompetenciu, ktorá mu nijako neprislúcha a dopadlo to, ako inak, opäť zle.

06.08.2015 22:00
debata (47)

Tým, že predseda Banskobystrického kraja nepodpísal zmluvy na čerpanie grantov, ktoré Divadlo Štúdio tanca získalo od ministerstva kultúry, zasiahol do právomoci tohto rezortu.

Je zrejmé, že tvorba tohto divadla leží županovi v žalúdku. Nevdojak pri čítaní jeho zdôvodnenia, v ktorom sa píše, že „Divadlo Štúdio tanca zameriava svoju tvorbu najmä na alternatívnu tanečnú produkciu, častokrát presahujúcu hranice slušnosti a dobrých mravov“, akoby človek počul ozveny dôb dávno minulých, v ktorých ideológia vládla nad umením. Čias, keď sa písali pamflety o „novej vlne so starým obsahom“, v ktorých sa fiktívni autori snažili čokoľvek alternatívne odsúdiť pre „provokatívne chovanie, oplzlé gestá či odmietanie všetkého normálneho“.

Prečítajte si aj článok Festival tanca museli pre Kotlebu zrušiť

Tie časy sú už našťastie dávno preč, ale niektorí akoby to stále nechceli pochopiť. Rušia podujatia a výstavy, ktoré sa im nepáčia, odvolávajú riaditeľov kultúrnych inštitúcií, ktorí im nie sú po vôli, a tým likvidujú aj to málo, čo tu poniektorí krvopotne vypiplú. Zabúdajú pritom, že verejní činitelia majú dbať na verejné blaho, a nie sa hrať na grantovú komisiu!

Tam, kde nastupuje cenzúra, sa len ťažko dá hovoriť o slobodnej spoločnosti.

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba