Cvokhaus

Svet nie je spravodlivý. Letci, rušňovodiči, vlastníci strelných zbraní musia prejsť psychologickými testami.

14.08.2015 22:00
debata (67)

A politici, ktorí majú na svedomí, kam sa vyberá celá spoločnosť a štát, sú od toho oslobodení. Pritom by sa určite medzi nimi našli rozličné paranoidné typy.

Človek by si myslel, že je to horúčavami, ale Igorovi Matovičovi sa, aj keď mrzne, pletie jazyk, A to riadne a sústavne. Vlastne už krátko po vstupe do veľkej politiky vzbudil pozornosť informáciami o údajnom pokuse podplatiť ho 20 miliónmi eur. Keď sa o to začala zaujímať polícia, už to bol zrazu akože kamarátov žart a celá vec išla do stratena. Vždy keď jeho štvorčlennému hnutiu klesnú preferencie, stane si v parlamente za rečnícky pult a vžije sa do Kopeckého úlohy feldkuráta Katza vo filme o Švejkovi. Ani si predtým nemusí vypiť.

Akosi sa mu nedarí potopiť Radoslava Procházku z konkurenčnej strany, lebo sa zamotal vo vlastných navzájom si protirečiacich tvrdeniach, a tak sa pustil do premiéra Roberta Fica a jeho manželky. Na základe údajného anonymného listu o takmer 700-miliónovom konte v Belize. Čo okrem pobavenia úzkej skupiny obyvateľstva takýto typ kvázipolitika dosiahne, keď si popularitu naháňa iba podobnými divadielkami púťového rangu?

Zdá sa, že jeho politickým partnerom je to jedno. Hlavne, že ide proti vláde. Tak hádam by voliči mali byť k politikom, aj k tým, čo sú odsúdení, aspoň dúfajme, na večnú opozíciu, o čosi náročnejší. Kto sa chce zasmiať na ľudskej hlúposti, nech si radšej v televízii pustí Švejka.

© Autorské práva vyhradené

67 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Igor Matovič