Konečne

Konečne. Čo iné môže prísť na um súdnemu človeku, keď počuje, že neofašistom prekazili predvolebný "majdan" v Gabčíkove?

02.09.2015 22:00
debata (27)

Veď bolo absurdné, keď pre takéto teátro nedávno zrušili v centre Žiliny tradičné kultúrne podujatie iba preto, aby „náckom“ náhodou nezavadzali pri verejnom propagovaní xenofóbie a nenávisti. A to iba preto, lebo si na predchádzajúcom medzinárodnom zlete holohlavých bosorákov v Bratislave polícia nevedela poradiť.

Viacerí ústavní činitelia sa vtedy zamýšľali, ako sprísniť zákony, aby sa čosi podobné nezopakovalo. Nech hútajú ďalej, ale na Deň Ústavy SR sa ukázalo, že i za súčasnej legislatívy sa dá vyčíňanie pravicových extrémistov prinajmenšom obmedziť. Pravdaže, niekto to musí aj chcieť. Počnúc ministerstvom vnútra, políciou, miestnou samosprávou a občanmi končiac.

Župan z Banskej Bystrice už má zase toho toľko na rováši, že ho môžu vyšetrovatelia vypočúvať v ktorýkoľvek deň. Ale aj to ho musí niekto chcieť predvolať na výsluch v pravý čas.

Jednoducho, nech slovenskí neonacisti na svoje „durchmarsche“ centrami miest zabudnú. Nech sa objímajú s tými maďarskými, koľko chcú, ale len na periférii Gabčíkova či Komárna (ozaj, ako tento internacionalizmus vysvetlia svojim sympatizantom?). Ako je však možné, že zahraničnej organizácii spochybňujúcej územnú integritu nášho štátu povolia na Slovensku demonštrovať? Čo na to hovorí zákon?

Polícia prešla od slov k činom, aj pokiaľ ide o ilegálne prevozy utečencov z Blízkeho východu. Ženu z Maďarska, ktorá viedla dodávku so sýrskymi migrantmi, zadržali a budú ju stíhať vo väzbe, rovnako ako ďalších šesť osôb z minulých dní, za zločin prevádzačstva. Bodaj by takých dobrých správ bolo viac.

© Autorské práva vyhradené

27 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Gabčíkovo #neofašisti