Slotovo

S menom Jána Slotu sa spája nespočetné množstvo škandálov. Poslanecká imunita ho však v minulosti uchránila od najhoršieho. Hoci už v parlamente dávno nesedí, správa sa, ako by ju stále mal.

26.01.2016 22:00
debata (14)

Pochybnosti o tom, či peňažná pokuta a zákaz šoférovať sú adekvátnym trestom za to, keď pred tromi rokmi nabúral a odmietol fúkať (pričom sa evidentne potácal opitý okolo auta), mal určite každý.

Teraz, keď sa situácia zopakovala a Ján Slota chodí stále po slobode, hoci prokurátor trvá na väzbe, sa pochybnosti znásobili.

Ak bývalý šéf národniarov krátko po nehode ponúkal peniaze jednému zo svedkov, aby sa vyhol väzeniu, tak nik nemôže vylúčiť možnosť, že sa pokúsi ovplyvňovať svedkov znova.

To, že sudkyňa túto eventualitu nevidí, resp. vidieť nechce, u ľudí iba posilňuje presvedčenie, že súdom len ťažko možno dôverovať, lebo je vysoko pravdepodobné, že bežný „človek milión“ by v obdobnej situácii už dávno sedel v base.

Takéto medializované prípady prispievajú k tomu, že viera v spravodlivosť sa vytráca. 75 percent ľudí, ktorí u nás nedôverujú justícii, je alarmujúce číslo.

Ak pre bohatých a mocných nebudú platiť zákony rovnako ako pre všetkých ostatných, tak Slovensko bude ešte dlho jedno veľké Slotovo, kde je spravodlivosť zredukovaná na krčmové reči o veľkom biči a malom dvore.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Slota