Merkelovej krajina

Internetovým „hitom“ v Nemecku je už niekoľko dní video, na ktorom skupina mladých azylantov z Afganistanu zaútočila na starší pár. Bitku, ktorá sa odohrala v mníchovskom metre neďaleko hlavnej stanice, videlo doteraz viac ako 400-tisíc ľudí.

05.02.2016 12:00
debata (29)

Pre verejnosť konfrontovanú s informáciami o obťažovaní žien, najmä na kúpaliskách (napr. včera napadla skupina sýrskych tínedžerov dve 14-ročné francúzske študentky, ktoré sú v Mníchove na výmennom pobyte), je napadnutie dôchodcov ďalší šok.

Akoby to všetko nestačilo, včera sa v médiách objavila aj správa o pripravovanom islamistickom útoku v Berlíne, ktorý akoby bol vystrihnutý zo seriálu Homeland. To všetko, prirodzene, vyvoláva negatívne reakcie a odráža sa to v postojoch obyvateľov.

Podľa aktuálneho prieskumu verejnoprávnej televízie ARD Deutschlandtrend si až 81¤% opýtaných myslí, že spolková vláda nemá situáciu s utečencami pod kontrolou. Samotná kancelárka dosiahla najhorší výsledok od minuloročného augusta.

S jej prácou je spokojných iba 46 % Nemcov, čo predstavuje pokles o 12¤%! Až 63¤% je za zavedenie limitov pre prijímanie prisťahovalcov. A čo je azda najzávažnejšie: V krajine, ktorá bolestivo prežívala, že je rozdelená múrom, si až 53¤% respondentov praje zavedenie hraníc v rámci Schengenu!

Pred časom, keď bola Merkelová obviňovaná, že je príliš ústretová k prijímaniu utečencov, povedala známu vetu: „To nie je moja krajina.“ Teraz sa jej slová napĺňajú: Aktuálne čísla ukazujú, že toto už naozaj nie je jej krajina.

Aj keď niektorí analytici tvrdia, že Merkelová má iste nejakú stratégiu, mala by začať konať, lebo času je málo a počet utečencov stúpa.

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Angela Merkelová #utečenci