Druhá britská liga

Briti si vo štvrtok vybrali, že budú hrať namiesto extraligy len druhú ligu. Majú na to právo. Je však veľmi dôležité povedať o ich rozhodnutí celú pravdu, aby nikomu nenapadlo inšpirovať sa.

27.06.2016 14:00
debata (8)

Rozpad EÚ by mal totiž negatívne následky pre všetkých, aj pre nás. Britov nečaká nič dobré. Prepad libry a akcií naznačil, čo sa bude diať ďalej. Krajina si zvolila extrém a nebude dôveryhodná. Pre investorov, pre banky, ratingové agentúry, pre ľudí, čo hľadajú prácu v cudzine.

Ak si niekto nevie spočítať, že migranti pracujú v oblastiach, v ktorých bežní Briti pracovať nechcú, zvyšujú rast domácej ekonomiky, prinášajú firmám kvalitu, zvyšujú zisky podnikov, odvádzajú dane, tak je to jeho smola. Robiť referendum o tom, či má krajina zostať v EÚ, je ako pýtať sa ľudí, či má ďalej svietiť slnko.

Ak niekomu prekáža, že EÚ limituje výkon vysávačov, a preto odíde z EÚ, tak tomu nerozumie. V skutočnosti nejde o žiadne veľké obmedzenie, ktoré však na druhej strane môže ušetriť investície v energetike či znížiť dovoz energií. Briti nepochopili, že peniaze, ktoré nalievali do rozpočtu EÚ a odtiaľ išli na znižovanie regionálnych rozdielov, napríklad cez výstavbu diaľnic na Slovensku, v skutočnosti pomáhali aj im. Slovensko má vďaka tomu výborne nasmerovanú ekonomiku, vyrába pre zahraničných investorov, ktorí potom môžu zisky posielať späť domov. Briti nepochopili nič. Teraz už len zostáva, aby pochopili ostatní.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Brexit