Trafikant

Keď v apríli 2015 kvôli rodinkárstvu odstúpil minister hospodárstva Pavol Pavlis, politológ Michal Horský pre Pravdu povedal: „Treba iba dúfať, že aj končiaci minister nedostane také lukratívne miesto v Bruseli ako svojho času odvolaný minister obrany Kašický, ktorý tiež musel odísť pre kauzu upratovanie.“

29.09.2016 22:00
debata (10)

Prešiel rok a päť mesiacov a politológove obavy sa takmer naplnili. Pavlis síce nedostal zahraničnú trafiku, ale ani štátna organizácia s ročným rozpočtom 4,5 milióna eur nie je na zahodenie…

Ak pred rokom v Smere chápali, že podobné škandály poškodzujú stranu a okamžite konali, tak teraz to vyzerá tak, akoby na Súmračnej trpeli kolektívnou amnéziou a stratili pud sebazáchovy.

Je známe, že Smer sa o svojich ľudí „postará“. Z tohto hľadiska bol už Pavlis „zaopatrený“ viac ako slušne – dostal teplé miestečko v parlamente. Dostal však ešte jedno ďalšie povýšenie. Vytiahnuť zo skrine kostlivca a pred zrakmi verejnosti ho posadiť do vysokej štátnej funkcie, je prejavom straty súdnosti.

Na Slovensku pre vyvolených však platia dve konštanty: Keď niekto niečo zbabre, tak je za odmenu vykopnutý vyššie, a keď je niekto raz direktor, tak je „furt“ direktor. Týchto princípov sa zjavne držia aj v Smere.

No ani koaliční partneri, vystatujúci sa pred voľbami svoju zásadovosťou, sa veľmi nevyznamenali. To, že iba sklopili uši, nie je „daň koaličnej vláde“, ale pštrosia politika.

Hovorí sa, že komédia je tragédia, ktorá sa deje niekomu inému. Platí to však aj naopak. Keď niekto robí niečo hlúpe a zlé, je to tragédia pre celú spoločnosť. A tak je to aj s trafikantom Pavlisom.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Pavlis