Vila Kotleba

Ešte pred voľbami mal Marian Kotleba plné ústa sľubov, že v prípade, ak sa ĽS NS dostane do parlamentu, strana sa vzdá všetkých príspevkov, ktoré dostane od štátu.

20.10.2016 22:00
debata (48)

Bol to však iba predvolebný ťah, ktorý mal zabrať na voličov, lebo žiadna štedrosť sa, samozrejme, nekonala. Pre donedávna mimoparlamentnú partaj, ktorá mala v roku 2014 oficiálne príjmy tritisíc eur, sa suma 5,1 milióna ukázala byť príliš veľkým pokušením na to, aby sa o ňu podelila s ostatnými.

Nikoho, kto len trochu sledoval pôsobenie Mariana Kotlebu na poste banskobystrického župana, to nemôže prekvapiť. Heslo Všetko pre národ sa v jeho prípade veľmi rýchlo zmenilo na „všetko pre rodinu“. Kotleba na úrade zamestnal svojich dvoch bratov – jedného ako vrátnika a druhého ako finančného riaditeľa Banskobystrickej regionálnej správy ciest, kde sa napokon našlo teplé miestečko aj pre jeho manželku.

A keď prepukla aféra, že od svojich prívržencov vyberá „desiatok“, bolo zrejmé, že premena z krikľúňa kritizujúceho skorumpovaných politikov bola zavŕšená. Zo zelenej húsenice sa nám tu vyliahla hnedá nočná mora – Kotleba, ktorá sa v ničom nelíši od iných poplatných politikov, no navyše má v sebe jed nenávisti.

Správa o kúpe luxusnej vily v Banskej Bystrici za stranícke peniaze je už iba epilóg potvrdzujúci známe tvrdenie, že moc korumpuje. „Vodca“, vydávajúci sa za obhajcu pospolitého ľudu, sa stal súčasťou nenávideného establišmentu. Aj keď Kotleba si to pravdepodobne nie je ochotný pripustiť, týmto krokom sa začína podobať na majiteľa Vily Elektra.

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kotleba