Premrhané výročie

Hoci sa preverovanie údajného spravodajského spisu Gorila začalo pred piatimi rokmi takmer súčasne ako početné demonštrácie na námestiach, dosiaľ sa vyšetrovanie neskončilo, čo je hanebné!

27.01.2017 22:00
debata (2)

Od januára 2012 nik kompetentný dokonca nepovedal ani to, ktorá časť informácií je reálna a ktorá nie. A tak sa všetky odhalenia naďalej odkladajú, až… až báčik z Chochoľova umrie…

Gorila popisuje obdobie druhej Dzurindovej vlády, keď sa mnohí mečiarobijci sami preklasifikovali na korupčníkov a manipulátorov s verejnou mienkou. Podľa spisu malo ísť o ovplyvňovanie predajov majetku štátu najmä prostredníctvom finančnej skupiny Penta. Na masových protestoch získal Smer, ktorý v nasledujúcich predčasných voľbách podporilo až 44 percent voličov, čo mu umožnilo zostaviť jednofarebnú vládu. Ani tá však „gorilin uzol“ nerozťala.

Ostáva veľkou záhadou, prečo sa tak nestalo. Žeby boli vzájomné prepojenia podnikateľských záujmov omnoho hlbšie, ako sme si predstavovali? Nemožno sa potom čudovať, prečo veľká časť populácie neverí tradičnej politickej elite a poškuľuje po extrémistoch, ktorí však z koláča pri správe krajiny plnými priehrštiami tiež berú to, čo im nepatrí, a podporujú klientelizmus a rodinkárstvo na úrovni kraja.

Ak sa kauza čo najrýchlejšie na verejnosti poriadne nepretrasie, Slovensko čakajú dve cesty: celospoločenská apatia alebo poddanie sa vizionárom skazeného sveta. Ktorá z nich vedie rýchlejšie do záhuby?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kauza Gorila