Bonaparte nastavuje celej opozícii kompas

Pre politickú stranu, ktorá v minulých voľbách dosiahla dvojciferný výsledok, znamená prepad preferencií na hranicu zvoliteľnosti nepríjemné precitnutie. Ak by sa aj podieľala na zostavení novej vládnej koalície, ostane jej iba hra na štvrtých husliach. S tým sa večne nepochopený malý Bonaparte z Trnavy nedokáže vyrovnať.

16.09.2019 19:00
debata (5)

Keď Hlinovo KDH dalo Igorovi Matovičovi kopačky a na jeho zdesenie uzavrelo pakt o neútočení s liberálno-centristickým zoskupením PS/Spolu, založil vo vlastnej strane kresťanskú platformu. Aj tak mu poslanci utekali z lode. Preto najnovšie vyštartoval s hlbokým presvedčením, že keď ostatní v opozícii majú narušený kompas, tak jedine on a jeho strana majú pravdu: „Určíme smer MY!“

Do budúcej vlády nepôjde s tými, ktorí mienia povoliť registrované partnerstvá a adopcie detí homosexuálmi, uvoľniť drogovú politiku, odbúrať ľuďom sociálne výhody a zmeniť súčasný postoj krajiny k migračnej otázke. Paradoxne, týchto päť tvrdo postavených podmienok spĺňajú iba Smer a SNS. S nimi však líder OĽaNO akúkoľvek spoluprácu vylučuje. Tak s kým chce vládnuť?

Matovič sa stal pre svoje absurdné vystupovanie vďačnou témou nielen krčmových rečí, no aj odborných debát slovenských psychiatrov a patopsychológov. Zato opoziční partneri by o ňom radšej počuli čo najmenej. So svojou povahou by už bol dávno stál v politike ako kôl v plote, ale matematika nepustí. Musia počítať aj s ním. Sotvakto dostane odvahu ako Béla Bugár, ktorý už pred piatimi rokmi vyhlásil, že s Matovičom v nijakom prípade…

Podľa všetkého bude Slovensko musieť Matoviča naďalej trpieť. Kým je v opozícii, tak sa to ako-tak dá. Ale vo vládnej koalícii?

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #opozícia #OĽaNO #Igor Matovič