Studená sprcha pre Kočnera a Fica

Po troch dňoch súdneho procesu musí mať vrásky na čele Marian Kočner, ale aj Robert Fico.

15.01.2020 19:00
debata (249)

Kontroverzného podnikateľa svojou výpoveďou doslova „zostrelil“ Zoltán Andruskó a následne mu poriadne zavaril Peter Tóth. Hoci podiel na vražde sa nedá nijako ospravedlniť a špicľovanie novinára je niečo veľmi nechutné, obe ich svedectvá môžu prispieť k tomu, že Kočner sa tak skoro z väzenia nedostane.

Andruskó ho usvedčil z toho, že bol objednávateľom vraždy, dokonca jeho hlas počul priamo v Zsuzsovej telefóne. Navyše jeho výpoveď, že fotografie Jána Kuciaka, ktoré mu ukázala Zsuzsová pred vraždou, sú identické s tými, ktoré pochádzajú z USB-kľúča, ktorý polícia našla v Kočnerovom dome, môže poslúžiť ako veľmi silný dôkaz.

Rovnako nepríjemné sú aj Tóthove slová: „Konanie Aleny Zsuzsovej, ako mi písala, ma utvrdilo v tom, že títo dvaja ľudia spolu zosnovali a objednali vraždu Jána Kuciaka.“

Zdá sa, že s Kočnerom je amen, no svedecké výpovede oboch svedkov znamenajú doslova studenú sprchu aj pre šéfa Smeru.

Ak Andruskó vypovedal, že Kočner vedel vždy všetko vybaviť a zariadiť, pretože mal vzťahy s Ficom, Bödörom, Gašparom, Basternákom, Kaliňákom či Počiatkom, a Tóth potvrdil existenciu motákov, v ktorých sa Kočner obracal s prosbou o pomoc na RF, tak predseda najsilnejšej strany má čo vysvetľovať.

Namiesto toho Fico na svojom facebooku vyrazil do protiútoku s obohranou pesničkou o opozičníkoch tancujúcich na hroboch. Ficovi zjavne tečie do topánok a začína byť nervózny.

Z politického hľadiska prišiel súdny proces v tom najnevhodnejšom okamihu – krátko pred voľbami, keď môže ovplyvniť ich výsledok. Bude to ešte zaujímavé…

© Autorské práva vyhradené

249 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Marian Kočner #Peter Tóth #Zoltán Andruskó #megaproces s Kuciakovými vrahmi