Pán primátor sa udržiava v dobrej kondícii

Pred desiatimi rokmi to bol hrdina. Aspoň podľa časti médií. Úplnou zhodou okolností tiež v predvolebnom období Jaroslav Polaček organizoval protesty kamionistov.

17.02.2020 20:00
debata (8)

Od dosluhujúcej prvej Ficovej vlády sa dôrazne domáhali, aby nemuseli platiť za používanie diaľnic a ciest prvej triedy na svoje podnikanie.

Zo šéfa Únie autodopravcov Slovenska sa čoskoro stal regionálny politik, v novembri 2018 úspešne kandidoval za koalíciu pravicových strán na košického primátora. Jeden z jeho prvých krokov na čele východoslovenskej metropoly bol, že si dal zvýšiť plat z 3 797 na 5 316 eur.

Predstaviteľ novej generácie primátorov, ktorí nevzišli priamo zo straníckych štruktúr, ale z kruhu občianskych aktivistov, to zdôvodňoval tým, že pri náročnej práci potrebuje „zotrvať v kondícii“ a „s tým súvisí aj navyšovanie mojich nákladov v súkromnom živote“. Teda aby mohol naďalej pravidelne hrávať tenis a chodiť do fitnescentra. Mestskí konšeli mu finančné prilepšenie, za aké by sa ani ministri nehanbili, schválili takmer ako jeden muž.

Ktovie, či mu ešte aj dnes tak nadšene tlieskajú, keď sa dozvedeli, že vlani minul vyše 92-tisíc eur z reprofondu a ďalších položiek. Sú v tom zahrnuté pracovné obedy, ktoré boli až také náročné na rokovanie, že trvali do nočných hodín. Ich účastníci, pochopiteľne, neostávali iba pri káve či limonáde.

Pán primátor nezahanbil svoje mesto ani na zahraničných služobných cestách, z ktorých si dával hradiť okrem iného čokolády, ovocie a žuvačky. Pritom zvedavému mestskému poslancovi na magistráte dali zatiaľ k nahliadnutiu iba 80 percent bločkov, ktoré pokladníčke minulý rok Polaček predložil na preplatenie.

Hoci sa ukazuje, že nie je všetko zlato, čo sa blyští, treba uznať, že primátorová dôstojná reprezentácia spojená navyše s dôsledným udržiavaním si kondície košických poplatníkov predsa len niečo stojí.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #primátor #Košice #občianski aktivisti #kondícia #jaroslav polaček #autodopravcovia #reprofond #pracovné obedy #konšeli