Kto to pokašlal, pán premiér?

Ako deti sme sa rýchlo naučili: najskôr treba nájsť vinníka, potom môžeme vyparatiť čokoľvek.

08.04.2020 20:00
debata (97)

Nie je problém, že sa v stredu ráno tvorili hodinové kolóny pred každým väčším mestom. Ani to nie je problém, že každý mal pri sebe pracovnú zmluvu, potvrdenie o zamestnaní a vlastné pero. Niečo podobné sme čakali už niekoľko ostatných dní.

Aj nariadenie vlády, ktorým obmedzila „slobodu pohybu a pobytu zákazom vychádzania“ už bolo na spadnutie približne týždeň. To všetko sa dá prežiť, keď si obyčajný človek vypočuje upokojujúce slová, dostane vysvetlenie a vopred sa pripraví na alternatívy, ktoré môžu nastať.

Počúvať, že to všetko pokašlal policajný prezident, ktorý nariadil zastaviť a skontrolovať každé auto či autobus, je smiešne. Nepokašlal. Pokašlal to ten, kto rozhodol, že nebudeme môcť v podstate vychádzať počas pracovných dní. Lebo – do práce chodiť musíme, odklady splátok hypoték či odvodov nezaplatia účty za energie. A nie každý má nárok na dovolenku.

Výnimkou z obmedzenia pohybu je cesta do práce a z práce. Práve tá spôsobila stredajšie niekoľkohodinové kolóny a akútnu štikútku premiérovi. Čakajúc na kontrolu dokladov, vypísanie formulára, ktorý ktovie, či bude mať kto kontrolovať, sme všetci svorne nadávali na koronavírus, nepremyslené rozhodnutia, chýbajúce informácie…

Vinník je jasný, zlosť do večera prejde. Veď sme dostali sľub, že sa to nezopakuje. No, hádam sa už nezopakujú kolóny a meškajúce zásobovanie. Máme premiéra s klobúkom plným prekvapení. Ktovie, čo ďalšie vytiahne a vyskúša, aká veľká je trpezlivosť národa, ktorý by mal viesť a nie pásť.

© Autorské práva vyhradené

97 debata chyba
Viac na túto tému: #premiér #policajný prezident #Igor Matovič #Milan Lučanský #zásobovanie #kolóny áut #nariadenie vlády #potvrdenie o zamestnaní