Fakt sme si to pokazili?

Kto sa nedá otestovať, nemôže vychádzať. Tak mu treba, mal sa dať. Kto by už riešil, že je celoplošné testovanie dobrovoľné? Veď je zadarmo.

23.10.2020 05:30
debata (138)

Každý má na výber – testovanie alebo karanténa. Bez testovania sa nedá ísť do práce. Lebo platí zákaz vychádzania. Je výnimka – do roboty môže ísť len ten, kto má čerstvý test. A negatívny. Kto bude bez testu, zostane zavretý doma. Lebo tak štát prikázal. Ale zadarmo, veď prečo by štát mal platiť za niečo, čo prikázal?

Umne to vymyslela táto vláda. Treba nakúpiť? Ale hej, no na niektoré vybavovačky bude treba negatívny test. Pri ceste na poštu, do banky, trafiky, poisťovne, čistiarne, autoservisu, na benzínku. Na pohreb ho netreba, dokonca aj sobášiť sa je dovolené bez tohto potvrdenia.

Otvorené však zostanú všetky obchody. Len do nich nebude môcť nikto vstúpiť. Lebo fakt neviem, ako možno zdôvodniť, že si niekto v predajni s obuvou kupuje lieky, je tam na vychádzke so psom či tankuje. Aj s negatívnym testom. Inými slovami – podnikať sa môže, predávať sa môže, len zákazník nemôže nakupovať, lebo to má zakázané.

Akýsi polovičný lockdown si najskôr vyskúšajú v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Dolný Kubín a Bardejov. A potom si to vyskúšajú všetci, aby sme si navzájom nezávideli. Ak ste nepochopili pripravované opatrenia, ktoré sa ministri snažili vysvetliť po dlhých rokovaniach vo štvrtok večer, nie je chyba vo vašom prijímači. Lebo tak zle odkomunikovanú akciu, ktorá má byť najväčšia asi v celej histórii Slovenska, ktorú prirovnávajú k SNP, to sa len tak nevidí.

Kazí sa to, chorých pribúda, nemocnice kolabujú, ďalšie opatrenia budú čoraz prísnejšie. A vláda nedokáže ani jednoducho a zrozumiteľne vysvetliť, čo vlastne chce robiť. Ale už teraz je vraj narobená.

138 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus