Trafená hus zagága

Robert Fico chce zbierať hlasy na vyslovenie nedôvery vláde Igora Matoviča. Predbežnú podporu mu vyjadrili aj pellegriniovci aj kotlebovci. Dôvodom má byť nezmyselné a chaotické celoplošné testovanie.

30.10.2020 20:00
debata (65)

Je to naozaj tak? Ešte pred týždňom Fico a Peter Pellegrini vyjadrovali podporu celoplošnému testovaniu a vyzývali na jednotu všetkých politických strán, na pokoj zbraní. Prečo počas týždňa tesne pred spustením testovania zmenili názor?

Tento týždeň prišlo k zadržaniu ďalších sudcov v rámci policajnej akcie Víchrica, a to iba týždeň po akcii Búrka, keď do väzby putoval špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Teraz bol zatknutý aj veľmi vplyvný oligarcha s pochybnou minulosťou. Navyše sa špekuluje, že viacerí obvinení z predchádzajúcich policajných akcií si vstúpili do svedomia a chcú vypovedať. Niektorí tak už aj urobili.

Keď si viacerí pustia ústa na špacír, vládnutie Smeru (a týka sa to aj „odídencov“ v Hlase) nezostane bez poškvrny. Nejde vôbec iba o to, či sa Fico alebo iní vrcholní predstavitelia Smeru (Hlasu) niečoho priamo dopustili, pretože o mnohých nešvároch nemuseli ani vedieť, ale hlavne o to, že im nechávali voľný priebeh, zatvárali pred nimi oči, zametali ich pod koberec, a najdôležitejšie, že im svojim vládnutím vytvorili podmienky. To môže znamenať konečný pád Smeru.

Preto najmä Ficovi nezostáva nič iné, než odvrátiť pozornosť a vyvolať v ťažkých chvíľach odvolávanie premiéra. I keď Matovičovi môžeme vyčítať všeličo, snažiť sa o pád vlády a vytvoriť ešte väčší chaos, je nanajvýš nezodpovedné. Pokúsiť sa o to nemôže žiadny zodpovedný politik, za akých sa Fico a Pellegrini vyhlasujú, ale iba ten, ktorému tečie riadne do topánok.

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #sudcocvia #NAKA #špeciálny prokurátor #odvolávanie vlády