Adventná palička

Igor from Slovakia vytiahol v ťažení proti hnusobe z talára ďalšiu atómovú zbraň.

24.11.2020 20:00
debata (7)

Slovensko by sa malo do Vianoc stihnúť ešte trikrát, slovom, trikrát otestovať antigénovými testami, pričom prvé kolo má byť len také zahrievacie, všeobecné, a v ďalších dvoch pôjde do tuhého: čarovná pamätná palička sa zameria len na nosné dutiny obyvateľov v problematických oblastiach. Teda tam, kde testovanie nespoľahlivými antigénovými testami v prvom kole spoľahlivo určí vyšší výskyt COVID-19. Premiér, ktorý predpokladá, že je vo svojej funkcii prvý a zrejme aj poslednýkrát, sa rozhodol minúť osem miliónov testov na viac ako tri a pol miliónoch Slovákov v čase najvhodnejšom – počas troch adventných nedieľ. A prvý darček príde spolu s čertom – na Mikuláša.

Igor Matovič si ako správny Slovák od podlahy myslí, že našu krajinu v zahraničí zviditeľňuje svojimi geniálnymi nápadmi práve on, napokon, vraj mu to na súkromnom telefóne potvrdil aj istý Tony Blair. Čo tam po ústrednom krízovom štábe, ktorého členovia až takí jednotní nie sú, a čo tam po všeobecnej nálade verejnosti a dôsledkoch absolútneho hazardovania s pohárom jej trpezlivosti. Kým sa sociálne siete naťahujú, či boli demonštranti proti vláde náckovia, komunisti alebo všeobecní frustráti, Matovič s úškľabkom zaťatého dieťaťa z hororovej rozprávky, ktoré sa bojí, že mu zasa niekto zje kožu z kuraťa, sa proti celému svetu, opozícii i koaličným partnerom hotuje upevniť svoju sólovládu „pamätnej paličky“, ktorú cituplne nosí vo vrecku saka.

K Mikulášovi ten čert pristane, raz darmo. Ako ohlásil predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini, ak sa nepodarí zabrániť celoplošnému testovaniu, jeho strana využije čakanie 3,6 milióna Slovákov v ľútom mraze na to, aby povedali, čo si myslia, a možno sa i podpísali pod skrátenie volebného obdobia vlády.

Aby sa nám ten advent napokon nezmenil na majáles!

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Peter Pellegrini #advent #celoplošné testovanie