Holý bez hanby

Reči sa hovoria, chlieb sa je. Ak by sme mali veriť predvolebným sľubom Borisa Kollára, že Sme rodina postaví 25-tisíc nájomných bytov ročne, tak už dnes by v mestách po celom Slovensku museli slávnostne odovzdávať kľúče od desiatok nových bytov. Vieme však, že realita je iná...

26.02.2021 20:00
debata (15)

Keď túto otázku v diskusnej relácii Na telo začiatkom januára položil divák predsedovi parlamentu, Boris Kollár sa vyhovoril na nový stavebný zákon. Ten keď prejde, tak všetko pôjde ako po masle…

Ekonomický expert hnutia Sme rodina Štefan Holý, ktorý s myšlienkou raketovej výstavby nájomných bytov prišiel, sa neunúval so žiadnou výhovorkou, ale rovno hodil vinu na samosprávy, ktoré vraj pri prenesenom výkone štátnej správy ako stavebné úrady fatálne zlyhali.

Nuž, jediný, kto zlyhal, je práve podpredseda vlády – a to hneď dvakrát. Najprv, keď dal nereálny sľub, a teraz, keď predložil stavebný zákon, ktorý mnohí označujú vyložene za zlý (starosta bratislavského Ružinova Martin Chren si nedával servítku pred ústa a povedal, že je to nebezpečný nezmysel). Chren dokonca tvrdí, že ak by tento návrh písali developeri a finančné skupiny, nevyzeral by inak.

Nájomných bytov, ktoré ľudia potrebujú ako soľ, sa pravdepodobne na Slovensku tak skoro nedočkáme. Útechou nám môže byť aspoň to, že do Viedne to nemáme tak ďaleko. Keď sa uvoľnia pandemické opatrenia, tak sa naši občania môžu ísť pozrieť, ako vyzerajú nájomné byty napr. v legendárnom Karl Marx Hofe.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #nájomné byty #Boris Kollár #Štefan Holý