Pozor, Sputnik pristáva!

Minulý týždeň sa Matovičovi podarilo úspešne odpútať pozornosť od nákupu Sputnika V a celé Slovensko zamestnávala jeho uletená daňovo-odvodová reforma. Teraz, keď bolo hlavnou témou odvolávanie ministerky spravodlivosti, sa však k svojej obľúbenej téme vrátil. Avizuje, že ruskou vakcínou Sputnik V by sa mohlo začať očkovať už v najbližších dňoch. Máme sa vraj na čo tešiť!

11.05.2021 19:00
debata (20)

Nuž čo, Matovič sa nezaprie. Za prvej republiky aj za bývalého režimu býval vo vláde minister, ktorý neriadil žiadne ministerstvo, ale bol poverovaný určitými úlohami. Hovorilo sa mu minister bez portfeje (z franc. portefeuille). My máme superministra, ktorý rieši témy podľa vlastného výberu. Ako minister financií sa zaoberá agendou rezortu práce, a hoci vakcíny má na starosti ministerstvo zdravotníctva, rieši aj tie.

On sa jednoducho s ruskou stranou cez víkend dohodol, že po pretestovaní vakcíny v registrovanom OMCL laboratóriu sa Sputnikom na Slovensku môže začať očkovať a basta! Dôležitý nie je verdikt ministra či EMA! Keď s tým Rusi súhlasia, tak je „vsjo v parjadke“.

Tak nie minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský rozhoduje, či Sputniku udelí výnimku a bude sa ním u nás očkovať, jeho blahorodie Igor Igorovič sa s báťuškom Kyrillom dohodli a tak aj bude!

Zaujímavé! Tak nie minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský rozhoduje, či Sputniku udelí výnimku a bude sa ním u nás očkovať, jeho blahorodie Igor Igorovič sa s báťuškom Kyrillom dohodli a tak aj bude!

Načo my máme vlastnú vládu, načo ministrov, načo rôzne inštitúcie? Nie sú zbytočné? Nevystačíme si s jedným „osvieteným“ vládcom, ktorý najlepšie vie, čo je pre nás dobré?

Do akej absurdnej situácie sme sa to vlastne dostali? Keď si človek v obchode kúpi nejaký tovar, nepýta si predsa odobrenie od predávajúceho, že ho môže použiť. Je len na ňom, ako s ním naloží.

Tak ako minister zdravotníctva pozastavil očkovanie vakcínou od AstraZenecy, je v jeho kompetencii, aby posúdil, či sa má očkovať Sputnikom, ktorý funguje na rovnakom princípe.

Po tom, čo sa šéf zdravotníctva zastal riaditeľky ŠÚKL Baťovej, a po tom, čo Kolíková prežila hlasovanie o dôvere (inak povedané podržal ju premiér Heger), je zrejmé, že pozícia Igora Matoviča začína pomaly, ale isto, slabnúť.

V takejto situácii sa dá očakávať, že pridá na svojej aktivite a každý týždeň nás „oblaží“ nejakým novým zaručene skvelým nápadom. Keďže Igor Matovič má zjavne veľa fantázie a žiadne zábrany, už teraz sa máme na čo tešiť.

Takýmto správaním však bude vyhrocovať konflikt a pre vládu sa stane príťažou. Heger, hoci zatiaľ sa javí ako „Matovičov človek“ zjavne o takúto „popularitu“ nestojí. Potrebuje pokoj, aby mohol stabilizovať kabinet, a keď sa mu podarí prečkať pandémiu, tak má spoly vyhraté.

Keď však Matovič bude vyrábať ďalšie kauzy, ako je Sputnik či daňovo-odvodový paškvil, tak takéto eskapády budú ďalej znižovať už aj tak nízku dôveryhodnosť vlády a, naopak, zvyšovať sympatie ľudí k referendu.

Tí, ktorí k Matovičovi stále vzhliadajú ako k svojmu vodcovi, sa môžu tešiť na ďalšie veselé príhody, my ostatní môžeme iba dúfať, že Heger zatiahne brzdu včas.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Igor Matovič #Eduard Heger #Sputnik V