Ľavičiari s extrémistami na spoločnom ťažení

Na začiatku roka sme žasli nad tým, ako skupina agresívnych ľudí vtrhla do Kongresu USA. V piatok dopoludnia sme sa neveriacky prizerali, keď z ničoho nič to isté hrozilo aj našej Národnej rade.

23.07.2021 19:00
debata (124)

V USA boli ľudia zmanipulovaní klamstvami o ukradnutých prezidentských voľbách, čo vyvrátili početné rozhodnutia súdov. Na Slovensku niekoľko stoviek ľudí demonštrovalo proti prijatiu zákonov zvýhodňujúcich zaočkovaných občanov. Podľa nich sú vedecké štúdie o vakcínach zmanipulované, covid nie je hrozba, očkovanie je čipovanie ľudí, oni na rozdiel od ostatných pravdu poznajú.

Demonštrantov sa zastal predseda Národnej rady Boris Kollár a polícii a jej prezidentovi adresoval tvrdé slová o fatálnom zlyhaní. Našťastie policajti si počínali oveľa lepšie ako ich kolegovia v USA. Kto tušil, že tentoraz dav sa nebude držať na námestí pred parlamentom, ale bude chcieť násilne vtrhnúť do budovy?

Kollár asi nepočúval, čo pred NR SR hlásali niektorí rečníci. Napríklad, že parlament nefunguje. Ako jeho predseda by Kollár mal okamžite prebrať osobnú zodpovednosť. Omnoho nebezpečnejšie boli apely ako vydajte nám parlament alebo preberáme nad parlamentom kontrolu. To sú výzvy na štátny prevrat! To podporuje Kollár? Jeho bratanie sa s európskymi extrémistami v minulosti ukazuje, že nebolo náhodné.

Šokovali aj transparenty a heslá, vrahovia, fašisti, gestapo. To presiahlo všetky medze. Asi treba niektorým pripomenúť, že gestapo (fašisti) v podobných prípadoch protestujúcich buď priamo strieľalo, alebo s celou rodinou vo väzeniach mučilo.

Šokovali aj transparenty a heslá, vrahovia, fašisti, gestapo. To presiahlo všetky medze. Asi treba niektorým pripomenúť, že gestapo (fašisti) v podobných prípadoch protestujúcich buď priamo strieľalo, alebo s celou rodinou vo väzeniach mučilo. Porovnávať tieto zverstvá s nie príliš vydareným presviedčaním o prínosoch očkovania proti covidu, o výhodách pre zaočkovaných, je doslova hnusné.

Aby toho nebolo málo, veľký ľavičiar a antifašista Ľuboš Blaha (Smer) porušil všetky tabu a potľapkával po pleci obdivovateľa slovenského klérofašistického režimu Mariana Kotlebu (ĽS NS). Je to hanba. Blaha náruživo podporuje protestujúcich, pritom na sociálnej sieti s úľavou konštatuje, že na Kube sa podarilo potlačiť (aj streľbou) protesty proti nedostatku potravín a neschopnosti vlády zvládnuť covid. Podľa Blahu za všetkým stoja USA. Ktorá veľmoc potom stojí za našimi protestmi?

Robertovi Ficovi sa nadbiehanie Kotlebovi opäť nemusí vyplatiť, ako v roku 2015. Vtedy antimigrantskou rétorikou nakrátko navýšil percentá podpory, aby z celej atmosféry ťažil Kotleba a v parlamentných voľbách 2016 žal úrodu. Prečo sa Fico zahráva s ohňom a podporuje antivaxerské klamstvá, agresivitu, vyzýva proti očkovaniu? Takto sa správa bývalý dlhoročný zodpovedný a štandardný európsky politik?

V Smere i v Hlase sú dostatočne inteligentní, aby vedeli, čo sú prínosy vakcinácie. Samozrejme, ich nadbiehanie extrémistom a podpora zámerným manipuláciám sa nedajú oddeliť od prebiehajúceho vyšetrovania káuz z doby vládnutia Smeru (Hlasu). Čoho sa boja, keď sa cítia nevinní? To sa im môže ešte kruto vypomstiť.

Antivaxeri by sa mali pozrieť do zrkadla, keď tak náruživo hája slobodu a ľudské práva, kto je tu agresívny a násilný. Či tí, ktorí propagujú očkovanie ako nástroj na zničenie vírusu, alebo oni. A takisto sa zamyslieť, prečo ich niektorí politici podporujú. Či z presvedčenia, alebo zo zištných záujmov.

© Autorské práva vyhradené

124 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #demonštranti #Marian Kotleba #Boris Kollár #Kongres USA #Ľuboš Blaha #Národná rada #polícia SR #antivaxeri #vakcinácia