Môže odísť Mikulec?

Na hlavu ministra vnútra Romana Mikulca sa to sype zo všetkých strán. Podporu mu vyslovila len časť koalície. Forma a slová, ktoré jednotlivé strany použili, však nevlievajú veľkú nádej. Skôr naopak - sú to naučené a v podstate nič nehovoriace floskuly.

25.07.2021 19:58
debata (14)

Naopak, najnovšie udalosti nabili opozícii. Samozrejme, že si nedala ujsť príležitosť a opäť na šéfa silového rezortu vystrelila. Do Mikulca sa totiž celkom dobre strieľa.

Kauza hodinky. Minister vnútra by nemal nosiť falošné hodinky. Hoci majú preňho veľkú citovú hodnotu. Kto by si nestrelil do človeka, ktorý má strážiť zákonnosť, pričom on sám sa dopúšťa nezákonnosti?

Kauza vojna policajtov. Bol medzi prvými, ktorí tvrdili, že žiadna vojna medzi jednotlivými zložkami polície nie je. Iste, nebol jediný, ale je ministrom vnútra. A má zodpovednosť za políciu. Vojna tu zrazu je. Dokonca nielen zákopová. Ulicami síce nefičia ostré guľky, ale ostré slová sú niekedy horšie.

Kauza ovplyvňovania svedkov. Súvisí s kauzou vojna policajtov. Keď sa rúbe les, lietajú triesky. Ale tieto triesky idú poriadne hlboko. Žiadalo by sa chlapské slovo, ktoré aspoň naznačí, o čo ide.

Kauza ochrana parlamentu. V piatok sa protestujúcim takmer podarilo dostať dovnútra Národnej rady. Niekto ohlásený protest podcenil, niekto možno zaspal. Ale partička nahnevaných zrazu klopala priamo na bránu parlamentu. Museli prísť ťažkoodenci, aby ich vytlačili aspoň na schody, ktoré vedú do hlavnej budovy.

Opozícia je však pamätlivejšia a vytiahla aj kauzy, ktoré sú už zasypané prachom času. Mikulec tvrdí, že všetko vysvetlí a objasní.

Samozrejme, nemôže ho predsa odvolať opozícia. No možno sa blíži čas, keď ho vlastní dotlačia, aby odišiel. Azda mu to povedia do očí. Lebo treba pamätať aj na odchod ministra pôdohospodárstva. Nedôstojne, ba až zvrhlo sa k nemu zachovali práve jeho vlastní. A to si ani Mikulec nezaslúži.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Národná rada SR #Roman Mikulec #kauza hodinky