Nepriateľsky ladená nota

Neúspešný výlet maďarského prezidenta do Komárna mal zaujímavú politickú dohru. Zarážajúce je, že najdrsnejšie slová neprišli z Budapešti, ale - z Csákyho SMK.

24.08.2009 08:04
odhalenie sochy v Komárne Foto:
Na maďarského prezidenta sa prišli pozrieť stovky ľudí, ten však napokon neprišiel.
debata

Europoslankyňa Edit Bauer predbehla aj Fidezs s Jobbikom. V sobotu vyhlásila, že opatrenia slovenskej vlády boli „škandalózne a protiprávne“. Čím zašla naozaj priďaleko.

Čo si myslia čitatelia:
Chcel maďarský prezident provokovať? Mali ho pustiť na Slovensko?“:[http://tema.pravda.sk/…ciu-580.aspx]

Ak bolo na incidente niečo škandalózne, tak ignorancia a arogancia, ktorú predvádzal maďarský prezident. Odbil odporúčania vlastnej vlády, odbil výhrady slovenskej vlády a švédskeho predsedníctva EÚ – a vyrazil. Hlavou proti betónu. Sólyom dokonca odmietol vypustiť aj najspornejší (a najsprostejší) bod programu – „prechádzku Komárnom“. Hoci dobre vedel, že mesto vrie.

Menšinové strany (SMK a Most) mali byť prvé, ktoré by sa snažili konflikt mierniť. Nie posledné… Primátor Komárna za Most túto provokačnú akciu organizoval. A europoslankyňa za SMK prišla s hysterickou reakciou, ktorou prekonala aj Maďarskú gardu. Naozaj skvelá deľba práce…

Nie, „nepriateľsky ladená“ nebola diplomatická nóta slovenskej vlády. Nepriateľsky ladené boli noty maďarského prezidenta, pripravené v dielni Híd. A Magyar koalíció pártja.

debata chyba