Vyhrážky

Trnavskí ultras sa už stihli presláviť potýčkami so slovanistami či neonacistickými symbolmi zakomponovanými do klubových farieb. Najnovšie šokovali útokom na vlastných hráčov. Akt pomsty za zlý výsledok je spravodlivosťou naruby. A čo je najhoršie, po incidente sa vyhrážali, že to nemusí byť koniec...

07.10.2012 21:58
debata

Časy, keď bol Spartak Trnava vyrovnaným súperom Ajaxu Amsterdam a chodilo ho bežne povzbudzovať desaťtisíce fanúšikov, sú nenávratne preč. Slovenský futbal sa zmenil. Žiaľ, k horšiemu. Na štadiónoch to často vyzerá, že na zápasy chodia mnohí len preto, aby si mohli vyventilovať svoju agresivitu a tí ostatní radšej sedia doma. Predsa len, pred televízorom im nič nehrozí… V posledných rokoch nielen v Trnave, ale prakticky všade, platí nepriama úmera: O čo menej ľudí chodí na futbalové štadióny, o to väčšia agresivita na nich prevláda.

Títo „fanúšikovia“ skúšajú, čo všetko im prejde, polícia im pritom robí len štatistov (tak to malo byť aj v Trnave) a ostatní občania sa im na túto kratochvíľu skladajú z daní. Ak zoznamy výtržníkov, ktorí následne neboli vpustení na žiadny zápas, dokázali vytvoriť v kolíske futbalových hooligans, teda v Anglicku, na 5-miliónovom Slovensku by to nemal byť problém.

Bolo by to k spokojnosti všetkých – tých, čo majú futbal skutočne radi, i tých, čo ho radi nemajú, ale musia prispievať na policajné manévre.

debata chyba