Fazuľa

A tento poznáte? Vojak v uniforme sa prihovára svojej kolegyni, vojačke, taktiež odetej v kaki rovnošate. "Odkedy beriem fazuľovú medicínu, cítim sa zdravo a vyzerám krajšie. Ak my vojaci máme fazuľu, stávame sa šťastnými," rozplýva sa. Vojačka sa smeje s ním. "Ak budeme pracovať na poli tak, ako nám to hovorí Generál, budeme šťastní," dostáva sa k záveru vtipu.

18.04.2010 13:53
debata (4)

Generál je, samozrejme, drahý vodca Kim Čong-il a skeč odvysielali v severokórejskej televízii. Naozaj pochádza zo zábavného programu, a to dokonca veľmi populárneho – teda aspoň medzi tvorcami vysielania ak už nie medzi divákmi. V televízii Kórejskej ľudovodemokratickej republiky sa totiž program s názvom Je to také smiešne nachádza už od jej začiatkov v sedemdesiatych rokoch.

V ďalšej scénke sa dve ženy rozprávajú o tom, ako hrdinskí vojaci dokázali poraziť v kórejskej vojne amerických imperialistov. Aj manžel jednej z nich získal na bojisku nadľudskú silu. Správne, jedol fazuľu.

„Ale nakoniec zomrel,“ prichádza prekvapujúca pointa.

Za vysielaním tejto zábavnej šou musí byť nejaký diabolský plán, na konci ktorého bude ovládnutie celého sveta severokórejským fazuľovým priemyslom.

Inak by predsa nemala zmysel.

4 debata chyba