Vina

Posledným želaním islandskej ekonomiky bolo, aby bol jej popol rozptýlený po Európe. Teraz, keď sopečný oblak zmizol a situácia na európskom nebi sa dostáva do normálu, vtipy dochádzajú. Aerolínie sa s hrôzou pozerajú do svojich peňaženiek a nad Európou sa vznáša iný mrak: otázka, kto to všetko zaplatí.

24.04.2010 19:46
debata (2)

Podľa leteckých spoločností je to jasné, zaplatiť by mali vlády, ktoré vydali „nezmyselný“ rozkaz nelietať. Štáty sa bránia; išlo predsa o prírodnú katastrofu a za tú viniť nikoho nemožno.

Chyba. Iránsky duchovný, hodžatolislám Kazim Sediki prišiel na princíp, ktorý núti zem triasť sa – a ako vieme, zemetrasenia a sopečná činnosť sú úzko spojené. Geológovia sa môžu učiť.

„Ženy, ktoré sa neobliekajú cudne, rozptyľujú mladých mužov, narúšajú ich mravnosť a v spoločnosti rozširujú cudzoložstvo,“ vyhlásil počas príhovoru v teheránskej mešite, dôsledne sa venujúc nemravnému oblečeniu mladých Iránok. „Dôsledkom toho je zvýšený počet zemetrasení,“ prišiel prekvapujúci záver.

Či sa budú týmto vedeckým zistením riadiť aerolínie pri vznášaní žaloby proti vinníkovi ich finančných problémov, nevedno.

Ale zato vieme, čo chodí po rozume teheránskemu hodžatolislámovi.

2 debata chyba