Prezident

Bolívijský prezident je veľký fanúšik futbalu. Neprejde azda mesiac, počas ktorého by aspoň raz nenavliekol dres v národných farbách, kopačky a nevybehol na trávnik trochu si zašportovať. Inak to nebolo ani pred pár dňami, keď hlava juhoamerickej krajiny futbalovým zápasom krstila vynovený štadión v metropole La Paz.

10.10.2010 18:14
debata (1)

Proti výberu Eva Moralesa, zloženému z ochrankárov a vládnych úradníkov, nastúpilo mužstvo pod taktovkou starostu La Pazu. Zápas mal správnu šťavu, starosta Luis Revilla bol kedysi Moralesovým politickým spojencom, no stal sa jeho veľkým protivníkom.

Na ihrisku sa podľa toho aj iskrilo. Už po piatich minútach pri vkĺzačke dokonca hráč súpera, pracovník lapazského magistrátu, kolíkmi na kopačke zasiahol prezidentovu nohu.

Morales je však muž činu, ktorý na ihrisku dokáže využiť inštinkty, naučené v politike. Prezident pristúpil k vinníkovi, rozohnal sa a z celej sily ho kopol kolenom do rozkroku. Úbožiak zvíjajúci sa na zemi následne dostal od rozhodcu červenú kartu a po odkrivkaní z ihriska ho prišiel zatknúť jeden z členov prezidentovej stráže. Od zámeru ustúpil až na naliehanie lapazského starostu.

Ešte šťastie, že to bol len priateľský zápas.

1 debata chyba