Fajčiari

Najmocnejší muž sveta sa už pred manželkou neskrýva za Bielym domom. Americký prezident dostal súhlas s kandidatúrou len pod podmienkou, že prestane fajčiť, a Michelle Obamová prezradila, že Barack s niekoľkoročným oneskorením svoj sľub už začal dodržiavať.

13.02.2011 18:36
debata (25)

So zlozvykom prestal aj brazílsky exprezident Luiz Inácio Lula da Silva, ktorý zahasil poslednú cigaretu po päťdesiatich rokoch fajčenia. Pozitívny prístup má aj kambodžský premiér Hun Sen. „Najlepšie je nikdy nezačínať,“ prehovoril do duše mladým Kambodžanom. Organizácia Spojených národov pred pár rokmi označila Huna za najsilnejšieho fajčiara medzi šéfmi štátov na svete. U premiéra, ktorý si doslovne zapaľuje jednu od druhej, badať pokrok. „Už nefajčím v lietadle a na stretnutiach medzinárodných organizácií,“ vyhlásil.

Jedným z posledných hrdých fajčiarov je tak republikánsky šéf Snemovne reprezentantov. Objavil sa dokonca návrh, aby John Boehner s Obamom prestali na znak spoločného boja fajčiť naraz, republikán však odmietol. „Je to legálne. Je to moja voľba. Dajte mi pokoj,“ reagoval tento týždeň na otázky, či ešte fajčí.

Dá sa mu rozumieť. Ešte by ho obvinili, že má rovnaký postoj ako Obama. A to škodí politickému zdraviu.

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba