Namiesto kapustnice

Chudoba je v princípe súčasťou ľudstva od veky vekov, ale súčasná filozofia, že netreba sa zbaviť chudoby, ale chudobných, je scestná.

26.12.2014 22:00
debata (2)

Predvianočný čas ukázal chudobu v celej jej nahote. Stovky ľudí bez domova v akejsi falošnej spolupatričnosti dostali milosrdný tanier kapustnice, nejaký darček na prežitie a kúsok oblečenia, aby na ulici nepomrzli. Našťastie nemrzne!

Pri súčasnej politike voči občanovi je jasné, že každý rok tanierov darovanej kapustnice bude pribúdať. Viacerí si biedu vykoledovali z vlastnej neschopnosti, ale mnohí vinou beztrestnosti špekulantov, nebankových subjektov a úžerníkov. Všetci o tom vieme a tí, čo by mali veľmi rýchlo konať, mlčia.

Denne sa hľadá výhovorka, prečo niečo nejde, pritom by stačilo tak málo. Na budúci rok nezasvietiť počas vianočných sviatkov na verejných priestranstvách ani jeden vianočný strom. Na uliciach ani jednu svetelnú girlandu. A za ušetrené stovky tisíc poskytnúť druhú šancu ľudom bez domova. Ak pripoja ruku k vlastnej budúcnosti, prečo by to nemohlo fungovať?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chudoba #Vianoce