Politológov ako maku

Mám 83 rokov, no denne čítam tri denníky vrátane jedného plátku, aby som mohol porovnať, ako ich redaktori poznávajú a vykresľujú reálnu situáciu u nás.

12.08.2016 15:00
debata

Nezvyknem posielať ohlasy na články, ale posledné komentáre či vyjadrenia našich najvyšších činiteľov ma k tomu donútili. Nedávno som sa dočítal, že Slovensko má vzhľadom na počet obyvateľov najviac politológov a analytikov. To by sa malo hádam odraziť i na hodnovernosti ich názorov. Lenže niekedy si tak protirečia, že smrteľníkovi ostáva iba hlavou krútiť.

Pred niekoľkými dňami náš prezident v rozhovore pre jeden denník povedal, že Slovákom žiadne teroristické útoky nehrozia a že popularita a populizmus sa najlepšie získavajú strachom. Vraj takéto vyjadrenie dostal od predstaviteľov SIS. A iste aj od svojich poradcov. Sú dobrí alebo iba do počtu?

V ten istý deň som v Pravde čítal vyhlásenie premiéra, že pravdepodobnosť útokov teroristov je vysoká. Vzápätí bol rozhovor s bezpečnostným analytikom, ktorému nemám dôvod nedôverovať. A ten tvrdil, že sa teroristický zverák približuje k našej krajine. Ako hlava štátu by som aj bez strašenia radšej prijal určité opatrenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #politológovia