Rozšírme referendum

Rytieri z Aliancie pre rodinu vyhlásili vojnu LGBTI menšine. Známa vec. Snahou fundamentalistov je formou referenda oklieštiť ich práva a slobody. Pracovná metóda ostáva po stáročia nezmenená: rozsievanie lží a nenávisti. Len akosi pozabudli, že Ústava je viac ako Biblia. Predmetom referenda nemôžu byť práve základné práva a slobody.

14.09.2014 07:00
referendum, volic, volebna miestnost, oznacenie Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (2)

Opakovane treba zdôrazňovať, že SR je demokratický a právny štát, ktorý sa neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Je zaujímavé sledovať, ako sa aktívni kresťania ako členovia inštitúcie, ktorá nepripúšťa ani minimálnu diskusiu o svojom inštitucionálnom usporiadaní, zapájajú do diskusie v občianskej spoločnosti a ochotne zneužívajú jej demokratické inštitúty, ktorými inak tak pohŕdajú. Nateraz je otázne, aký postoj zaujme prezident, ktorý môže pred vyhlásením referenda podať na Ústavný súd návrh na rozhodnutie, či predmet referenda je v súlade s ústavou.

V prípade, že súd rozhodne v prospech konania referenda, navrhujem, aby sme k otázkam Aliancie pridali ďalšie otázky: "Súhlasíte s tým, že cirkvi majú spraviť súpis svojho majetku? Súhlasíte s tým, že cirkevný majetok má podliehať zdaneniu rovnako ako majetok všetkých ostatných? Súhlasíte s tým, že kňazi majú byť platení len z peňazí veriacich? Súhlasíte s tým, že dary pre cirkvi môžu byť prijaté len cez transparentný účet?“ Takéto otázky by iste celkom slušne zdvihli účasť na referende. Ak nejaké bude…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #referendum #demokracia #Aliancia za rodinu #participatívna demokracia